ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2022η
Σάββατο, 15 Μαΐου 2021

ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

Συγκέντρωση εργαζομένων των ναυπηγείων Σκαραμαγκά έξω από το ΥΠΟΙΚ

Συγκέντρωση εργαζομένων των ναυπηγείων Σκαραμαγκά έξω από το ΥΠΟΙΚ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν περίπου 400 εργαζόμενοι των ναυπηγείων Ελευσίνας.

Στο μεταξύ, σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Βασιλείου Γιάννης από κοινού με το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, με θέμα: «Ναυπηγεία Ελευσίνας - Εξελίξεις στην Χαλυβουργική - Περαιτέρω μετοχοποίηση των ΕΛΠΕ» τόνισε ότι «Η ανάκαμψη των βιομηχανιών χάλυβα και ναυπηγείων όπως και η παραμονή των ΕΛΠΕ υπό δημόσιο έλεγχο, είναι βασικοί συντελεστές για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, η οποία θα οδηγήσει και στην αντιμετώπιση της ανεργίας, ιδιαίτερα στο Θριάσιο Πεδίο».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Βασιλείου υπογράμμισε την ανάγκη αλλαγής του προτύπου ανάπτυξης της περιοχής, - σε σχέση με αυτό που είχε κατά το παρελθόν κυριαρχήσει, ώστε «η έτσι και αλλιώς κυοφορούμενη ανάπτυξη, να περιλαμβάνει όλα τα χαρακτηριστικά της βιώσιμης ανάπτυξης».

Επίσης, χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την κοινή δράση όλων των δυνάμεων της περιοχής, προκειμένου να μειωθεί δραστικά «το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή, την ανεργία».

Στη σύσκεψη ανέπτυξαν τις θέσεις των σωματείων τους, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας, Ευάγγελος Λίγγος καθώς και οι πρόεδροι των τριών σωματείων εργαζομένων, Αριστοτέλης Κυριαζόπουλος, από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, Παναγιώτης Οφθαλμίδης από τα ΕΛΠΕ και Γεώργιος Γάκης από την Χαλυβουργική και πολλοί από τους παρευρισκόμενους.

Κοινή συνισταμένη ήταν ο συντονισμός μιας κοινής δράσης, με σκοπό την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων της περιοχής ενώ «θετική εξέλιξη» χαρακτηρίστηκε, όταν προς το τέλος της σύσκεψης ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών η ημερομηνία συνάντησης, την οποία είχε ζητήσει το σωματείο των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Τέλος, στη σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές Αττικής Γ. Μαρτίνου, Αθ. Μπούρας από τη ΝΔ και από το ΚΚΕ ο Ι. Γκιόκας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτό αρχείου