Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Θανόντων ΑΞ.Ι.Α. έξω από το υπ. Εργασίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Θανόντων ΑΞ.Ι.Α. έξω από το υπ. Εργασίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιεί ο Σύλλογος Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α., όπου κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα που έχουν ως βασικό αίτημα την κατάργηση ηλικιακών κριτηρίων στη χορήγηση σύνταξης.

Να σημειωθεί ότι τα μέλη του συλλόγου συζύγων θανόντων «ΑΞΙΑ» βρίσκονται για τρίτη συνεχόμενη μέρα έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Τα κύρια του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α είναι: 

-Κατάργηση ηλικιακών κριτηρίων χορήγησης σύνταξης (κατηγορία κάτω των 55 και κατηγορία κάτω των 52 ετών), ως παράλογα και αντισυνταγματικά, αφού χωρίζει τους πολίτες σε κατηγορίες. 

-Επαναγορά του 70% της σύνταξης του εκλιπόντος αντί του 50% που καθορίσθηκε με το ν. 4387/2016, επειδή μειώνεται η σύνταξη σε μη ανεκτά όρια διαβίωσης παραβιάζοντας σαφώς σχετικές διατάξεις του Συντάγματος.

-Μείωση του ορίου της πενταετίας εγγάμου βίου που αναφέρεται στην παράγραφο 2 του άρθρου 12 του ν. 4387/2016, από 5 στα 3 έτη, όπως ήταν στο παρελθόν αφού κανείς δεν δύναται να γνωρίζει πότε θα τον... επισκεφθεί ο θάνατος. 

-Μη εφαρμογή του επαναϋπολογισμού στις συντάξεις χηρείας που οδηγεί σε νέες μειώσεις. 
Μεταξύ άλλων, ζητούν την κατάργηση των ηλικιακών κριτηρίων στη χορήγηση σύνταξης καθώς και επαναφορά του ποσοστού της χορηγηθείσας σύνταξης στο 70%.

Σε αντίθετη περίπτωση στο πλαίσιο της ισονομίας των πολιτών να εφαρμοσθεί για τις συντάξεις χηρείας ότι και σε όλους τους άλλους συνταξιούχους.