Συγκεντρώσεις και πορείες στη Θεσσαλονίκη - 33 προσαγωγές

Συγκεντρώσεις και πορείες στη Θεσσαλονίκη - 33 προσαγωγές

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι πορείες Μακεδονικών Σωματείων με κεντρικό αίτημα την ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς και των μελών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ αλλά και του ΠΑΜΕ, ενώ ήδη ολοκλήρωσαν το συλλαλητήριο περίπου 1000 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η πορεία των εργατικών και συνδικαλιστικών σωματείων, σύμφωνα με το σχεδιασμό των οργανωτών, ακολουθεί το δρομολόγιο Εγνατία. Βενιζέλου, Τσιμισκή και ΧΑΝΘ, ενώ του ΠΑΜΕ  από Λεωφόρο Νίκης, Βελλίδειο και επιστροφή από Τσιμισκή.

Στο μεταξύ από την Καμάρα της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν πορεία περίπου 1000 άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, υπό την στενή παρακολούθηση των αστυνομικών δυνάμεων για την αποφυγή επεισοδίων, ενώ τον φραγμό που έχει στηθεί με κάγκελα στο ύψος της οδού Μ. Ανδρόνικου, κοντά στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης επιχείρησαν να σπάσουν διαδηλωτές που συμμετείχαν στο μπλοκ των αριστερών οργανώσεων, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα. 

 

Η αστυνομία απάντησε, στα μικρής έντασης επεισόδια, με περιορισμένη χρήση χημικών διαλύοντας το πλήθος.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, η αστυνομία προχώρησε σε 33 προσαγωγές ατόμων που ταξίδεψαν από την Κατερίνη στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, ενώ από το μεσημέρι έχει τεθεί σε ισχύ καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων στο ιστορικό κέντρο της πόλης, σε μία ακτίνα εκατοντάδων μέτρων από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, καθώς και σε βασικές αρτηρίες που οδηγούν σε αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι αυξημένα μέτρα ασφαλείας έχει λάβει η φυσική ηγεσία της Αστυνομίας προκειμένου να ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη για την Διεθνή Έκθεση. Περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί έχουν επιστρατευθεί, ενώ μετέβησαν στην Θεσσαλονίκη, από την Αθήνα, συνολικά άλλες 6 διμοιρίες των ΜΑΤ και 5 των ΥΜΕΤ.