Συγχαρητήρια Λ. Μενδώνη για το διεθνές βραβείο στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Συγχαρητήρια Λ. Μενδώνη για το διεθνές βραβείο στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

«Η απονομή του βραβείου Youniversal στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και στον Διευθυντή του κ. Νίκο Σταμπολίδη είναι η επιβράβευση της συστηματικής, πολύχρονης εργασίας που γίνεται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, δημιουργώντας εμπνευσμένες, ευρηματικές εκθέσεις-γεγονότα που ανανεώνουν το κοινό των μουσείων. Συγχαίρω τον καθηγητή Νίκο Σταμπολίδη και τους συνεργάτες του. Η βράβευσή του τιμά το έργο του. Κάθε διεθνής βράβευση ελληνικού φορέα αποτελεί τιμή την Ελλάδα». Αυτά δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη για την απονομή ενός κορυφαίου διεθνούς βραβείου.

Πρόκειται για το βραβείο Youniversal του προγράμματος Global Fine Arts Awards που απονεμήθηκε για την έκθεση Picasso and Antiquity. Line and Clay. Το βραβείο απονέμεται στους επιμελητές σημαντικών και δημοφιλών εκθέσεων (εν προκειμένω στον Νίκο Σταμπολίδη και τον Olivier Berggruen). Υποβλήθηκαν 99 υποψηφιότητες από 27 χώρες και 74 πόλεις και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους του κοινού στη διαδικτυακή ψηφοφορία.

Η έκθεση περιελάμβανε 68 σπάνια κεραμικά και σχέδια του Πικάσο, με πλάσματα της φύσης, ανθρώπους, μυθολογικά θηρία ή εμπνευσμένα από αρχαίο δράμα και κωμωδίες, σε μία συνομιλία με 67 αρχαία έργα.

Τα δύο τελικά βραβεία, Youniversal και YOU-2, επιλέγονται με δημόσια ψηφοφορία στον ιστότοπο του GFAA και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τις ερχόμενες μέρες θα διεξαχθεί ψηφοφορία για το You-2.