Στροφή στην καθημερινότητα φέρνει η ύφεση της Όμικρον

Στροφή στην καθημερινότητα φέρνει η ύφεση της Όμικρον

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται εδώ και μερικά 24ωρα η επιχείρηση σταδιακής επαναφοράς στα θέματα της λεγόμενης «καθημερινότητας» του πολίτη από την κυβέρνηση. 

Πρόκειται ουσιαστικά για έναν σχεδιασμό που βρίσκεται στα συρτάρια του πρωθυπουργικού γραφείου εδώ και αρκετό καιρό, όμως η πανδημία δεν επέτρεψε την υλοποίησή του. Πώς άλλωστε θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, όταν ο κορονοϊός δοκίμασε και συνεχίζει να δοκιμάζει όλους. Παρόλ' αυτά εδώ και μερικές μέρες αρχίζει να ανεβάζει ξανά στροφές αφού αχνοφαίνεται η αρχή της ύφεσης για τη μετάλλαξη «Όμικρον». 

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι η πανδημία προκάλεσε αναπόφευκτα ζημιά στην κυβερνητική εικόνα, μία ζημιά όμως που δεν τη χαρακτηρίζουν «ανεπανόρθωτη». Κυβερνητικά στελέχη πιστεύουν ότι το comeback θα γίνει μέσα από την οικονομία και το οργανωμένο σχέδιο, όπως λένε, ανάκαμψης με ορίζοντα το τέλος της συνταγματικής της θητείας.

Στο πλαίσιο αυτό ήδη ο πρωθυπουργός αρχίζει και κάνει και ο ίδιος δημόσιες στοχευμένες εμφανίσεις με έμφαση στα θέματα οικονομίας και βελτίωσης της καθημερινότητας. Η αρχή έγινε με την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στα γραφεία του ΟΑΕΔ όπου παρουσιάστηκαν τα προγράμματα του Οργανισμού για το 2022, μέσω των οποίων θα προσφερθούν 86.000 νέες θέσεις εργασίας. 

Στη συνέχεια στο Μαξίμου έγινε σύσκεψη με θέμα τον τουρισμό, από τον οποίο η κυβέρνηση περιμένει πολλά για τα δημόσια οικονομικά. 

Ο πρωθυπουργός μάλιστα ουσιαστικά αποκάλυψε τον κυβερνητικό σχεδιασμό μιλώντας στο προεδρείο του ΣΕΤΕ. «Πρέπει να ξανασκεφτούμε μετά την πανδημία ενσωματώνοντας τα διδάγματά της. Τι σημαίνει το εθνικό branding της χώρας στη μετα-πανδημία περίοδο. Εκτιμώ ότι η επόμενη χρονιά θα είναι μία χρονιά μετάβασης με πολύ έντονους ρυθμούς τουριστικής κίνησης εφόσον όλα πάνε καλά με τον COVID-19» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται και άλλες παρόμοιες κινήσεις όπως για παράδειγμα η επιτάχυνση των διαδικασιών προκειμένου να έρθει χρονικά πιο μπροστά η δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού. Αρχικά η κεντρική αυτή κυβερνητική επιλογή είναι προγραμματισμένη για τον ερχόμενο Ιούνιο όμως υπάρχουν σοβαρές πληροφορίες που θέλουν το Μέγαρο Μαξίμου να επεξεργάζεται σχέδιο επίσπευσής του.