Στρατηγική εγρήγορσης της κομματικής μηχανής επιλέγει ο Μητσοτάκης

Στρατηγική εγρήγορσης της κομματικής μηχανής επιλέγει ο Μητσοτάκης

Σε φάση κόκκινου συναγερμού έχει μπει η ΝΔ με το βλέμμα στραμμένο στις κάλπες. Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να επαναλαμβάνει σε κάθε αφορμή ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2023, παρόλα αυτά έχει αποφασίσει να κινηθεί το προσεχές διάστημα να θέσει σε ετοιμότητα τον κομματικό μηχανισμό. Μια επιλογή που δίνει το δικαίωμα για πολλαπλές αναγνώσεις ακόμα για το χρόνο που θα επιδιώξει την ανανέωση της λαϊκής εντολής. 

Τρία 24ωρα λοιπόν μετά την λήξη του 14ου συνεδρίου ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ παρουσίασε την στρατηγική που θα ακολουθήσει τους επόμενους μήνες. 

«Είμαι υπερήφανος για το γεγονός ότι αν συγκρίνετε το κυβερνητικό μας έργο με αυτά για τα οποία είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά και αυτά τα οποία είπα στις Προγραμματικές μου Δηλώσεις στη Βουλή, τον Ιούλιο του 2019, θα δείτε ότι έχουμε υλοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος των δεσμεύσεων για τις οποίες ο ελληνικός λαός μάς εξέλεξε. Και με αυτόν ακριβώς το ρυθμό θα κινηθούμε από τώρα μέχρι τις εκλογές», είπε ο κ. Μητσοτάκης. 

Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει σε στενούς του συνεργάτες ότι το προσεχές διάστημα θα επιμείνει στην εξωστρέφεια και στην επικοινωνία του κυβερνητικού έργου μέσα από στοχευμένες επισκέψεις ανά την Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα με την επιστροφή του στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει ταξίδια σε διάφορες περιοχές της χώρας όπως την Ροδόπη, τα Γιάννενα ενώ θα έχει συναντήσεις με πολίτες και σε γειτονιές του λεκανοπεδίου. Αποτελεί στρατηγική επιλογή του να μην κλειστεί στο Μέγαρο Μαξίμου, κάτι που το πρωθυπουργικό γραφείο ζητάει να το ακολουθήσουν και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου. 

Η τακτική αυτή δίνει τροφή για σενάρια επίσπευσης των εθνικών εκλογών , κάνοντας ορισμένους να εκτιμούν ότι ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να "πατήσει το κουμπί" το ερχόμενο φθινόπωρο, σενάρια πάντως που συνομιλητές του τα διαψεύδουν με επιμονή. 

Το Μέγαρο Μαξίμου χαράσσει την πορεία του έχοντας ως βασικούς στόχους το επόμενο  τουλάχιστον εξάμηνο από την μία την έξοδο της χώρας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας σε συνδυασμό με την επίτευξη επενδυτικής βαθμίδας και από την άλλη την εμπέδωση του κοινωνικού προσώπου της κυβέρνησης προς τους πολίτες.

Δύο στοιχεία τα οποία θα αποτελέσουν αιχμή της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ , όταν πλέον ανοίξει επισήμως ο δρόμος προς τις κάλπες.