Στους καταληψίες στέλνει το λογαριασμό ο δήμαρχος Παπάγου

Στους καταληψίες στέλνει το λογαριασμό ο δήμαρχος Παπάγου

Το λογαριασμό για όλες τις ζημιές που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια εξαήμερης κατάληψης στο 1ο Λύκειο Παπάγου, έστειλε στους καταληψίες μαθητές, ο δήμαρχος Παπάγου - Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος. Συγκεκριμένα, ήταν υποχρεωμένοι να παραδώσουν το χώρο στην κατάσταση που τον βρήκαν γιαυτό και καλούνται να αποκαταστήσουν ζημιές και κλοπιμαία, υποστηρίζει.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη του επίσκεψη εντός του κτιρίου, μετά το τέλος της εξαήμερης κατάληψης που είχε πραγματοποιηθεί την πρώτη εβδομάδα έναρξης των μαθημάτων (Δευτέρα 10 – Κυριακή 16 Ιανουαρίου) μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων από ομάδα μαθητών, ο διευθυντής διαπίστωσε πληθώρα κατεστραμμένων και αναποδογυρισμένων θρανίων και καρεκλών, καμένα βιβλία αλλά και την «απουσία» πολλών αντικειμένων.

Για τα αντικείμενα που λείπουν, ο δήμαρχος αναφέρει πως πρόκειται για ακριβά βοηθήματα που αγόρασε ο δήμος πριν από δυο χρόνια για όλα τα σχολεία.

Υπενθυμίζεται ότι ο διευθυντής του σχολείου έχει υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για όσα συνέβησαν στο σχολείο κατά τη διάρκεια της κατάληψης.

Τι συνέβη σε άλλες καταλήψεις

Παράλληλα, σημειώθηκαν μικρές ζημιές σημειώθηκαν, στη διήμερη κατάληψη που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο 1ο Λύκειο Χολαργού, ενώ στο 20 Λύκειο Χολαργού, οι μαθητές δεν προκάλεσαν φθορές.