Στους δρόμους τα απορριμματοφόρα σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Στους δρόμους τα απορριμματοφόρα σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Από τα μεσάνυχτα, οπότε έληξαν οι πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση, ο Δήμος Αθηναίων, με όλο το ανθρώπινο δυναμικό και τα τεχνολογικά του μέσα, ξεκίνησε την αποκομιδή απορριμμάτων στις γειτονιές της Αθήνας, ενώ και στη Θεσσαλονίκη 400 απορριμματοφόρα δίνουν «μάχη» ώστε η αποκομιδή των σκουπιδιών να ολοκληρωθεί πριν την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της πόλης και την εθνική επέτειο του 1940.

Στην Αθήνα, στόχος της δημοτικής αρχής είναι μέχρι την Κυριακή η εικόνα της πόλης να έχει αποκατασταθεί πλήρως και στις 129 γειτονιές της. Χθες, κάνοντας στο δημοτικό συμβούλιο, έναν μίνι απολογισμό για το τι έχει πράξει μέχρι τώρα η δημοτική του αρχή, στον τομέα της καθαριότητας, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι έχει ξεκινήσει το τακτικό πλύσιμο των κάδων, ότι προχωράει γρήγορα ο διαγωνισμός για τους νέους πλαστικούς κάδους, ότι την επόμενη εβδομάδα προστίθενται επιπλέον εργαζόμενοι στην υπηρεσία από διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, καθώς και ότι σύντομα η αναμένεται η παράδοση νέου τεχνολογικού εξοπλισμού.

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 400 τόνοι σκουπιδιών στην πόλη

Ξεκίνησε από τα μεσάνυχτα η αποκομιδή των απορριμμάτων και των ανακυκλώσιμων υλικών στη Θεσσαλονίκη, με τη λήξη των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους δήμους. Υπολογίζεται πως σήμερα, Παρασκευή, θα συγκεντρωθούν μόνο από τους δρόμους του κεντρικού δήμου περισσότεροι από 400 τόνοι σκουπίδια.

«Δεν είχαμε ιδιαίτερο πρόβλημα στον δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς όλες τις προηγούμενες ημέρες δουλέψαμε με προσωπικό ασφαλείας και είχαμε καλή προετοιμασία» δήλωσε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης, αρμόδιος για θέματα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Νίκος Ζεϊμπέκης.

Στους δρόμους βγήκαν τα απορριμματοφόρα και στους υπόλοιπους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης, για να ξεκινήσει η αποκομιδή και εκτιμάται πως η πόλη θα είναι στο σύνολο της καθαρή για τις τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ