7ος χρόνος, ημέρα 2222η
Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2021

Στους δρόμους η γαλλική ακροδεξιά για τα μέτρα κατά του κορονοϊού

Στους δρόμους η γαλλική ακροδεξιά για τα μέτρα κατά του κορονοϊού
Φωτό αρχείου
Ap Images

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα Πέμπτη έξω από την αυστριακή πρεσβεία στο Παρίσι για να διαμαρτυρηθούν κατά των νέων περιορισμών κατά του κορονοϊού, που επέβαλε η Αυστρία, εκφράζοντας φόβους ότι η Γαλλία ενδεχομένως θα είναι η επόμενη χώρα που θα επαναφέρει μέτρα, τα οποία θα στοχεύουν στην αναχαίτιση της διασποράς του ιού.

Την κινητοποίηση, που ολοκληρώθηκε χωρίς να προκληθούν επεισόδια, οργάνωσε ο ακροδεξιός πολιτικός Φλοριάν Φιλιπό, ο οποίος βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των διαδηλώσεων στη Γαλλία κατά του υγειονομικού πάσου και του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Η Ευρώπη έχει ξαναγίνει το επίκεντρο της πανδημίας, με αποτέλεσμα χώρες να επαναφέρουν περιορισμούς ενόψει των Χριστουγέννων. Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα η Αυστρία επέβαλε λοκντάουν στους ανεμβολίαστους πολίτες.

Το 60% υπέρ του lockdown σε ανεμβολίαστους

Δημοσκόπηση του ινστιτούτου Elabe, η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα σε γαλλικά ΜΜΕ, καταδεικνύει πως το 60% των ερωτηθέντων στηρίζει νέο λοκντάουν κατά της Covid στη Γαλλία για εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του ιού.

Εντούτοις, όσοι διαδήλωσαν έξω από την αυστριακή πρεσβεία στο Παρίσι είπαν ότι τέτοια μέτρα προκρίνουν τις διακρίσεις, εκφράζοντας φόβους ότι η κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν θα μπορούσε να λάβει ανάλογα μέτρα.

«Αυτό που συμβαίνει στην Αυστρία είναι πολύ, πολύ ανησυχητικό», δήλωσε η Μαρτίν Σιρασά, μια 43χρονη εκπαιδευτικός.

«Πρώτον, πρέπει να στηρίξουμε τον αυστριακό λαό. Νομίζω ότι εξερευνούμε τα βάθη του τρόμου, αναφορικά με το όσα προτείνονται, εξερευνούμε τα βάθη των διακρίσεων και προφανώς φοβόμαστε ότι αυτό θα συμβεί στη Γαλλία», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ