Στους 88 οι νεκροί - Κατέληξε 86χρονη στο «Αττικόν»
Κορονοϊός

Στους 88 οι νεκροί - Κατέληξε 86χρονη στο «Αττικόν»

Δυο ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή του από τον κορονοϊό, ανεβάζοντας σε 5 τους νεκρούς το τελευταίο 24ωρο και 88 στο σύνολο. Πρόκειται για έναν 79χρονο από την Μεσοποταμία η οποία βρίσκεται σε καραντίνα και σήμερα το βράδυ κατέληξε μια 86χρονη που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών η γυναίκα δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, ενώ όπως είχε γίνει γνωστό νωρίτερα, ο 79χρονος νοσηλευόταν τις τελευταίες 10 ημέρες στην εντατική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα, ωστόσο ο ιός ήταν θανατηφόρος.

Να σημειωθεί ότι στην εντατική του ΑΧΕΠΑ νοσηλεύονται άλλοι δύο άνθρωποι από την ίδια περιοχή.

Το απόγευμα, κατά τη σημερινή ενημέρωση, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 71 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό τους να είναι πλέον 1.955.

Για τους 86 θανόντες στους οποίους είχε αναφερθεί νωρίτερα, είπε πως η μέση ηλικία τους είναι τα 73 έτη, ενώ το 86% από αυτούς είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα. 

Από το σύνολο των 1955 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, το 57% είναι άντρες, ενώ διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ είναι 79 ασθενείς. Η μέση ηλικία τους είναι τα 67 έτη, ενώ το 77%έχει υποκείμενο νόσημα. Στον αντίποδα, 16 ασθενείς έχουν βγει από την Εντατική.

Μέχρι στιγμής έχουν διενεργηθεί 33.634 τεστ.