Στους 74 ανέρχονται οι νεκροί μετανάστες του ναυαγίου στην Τυνησία

Πέμπτη 07 Ιουνίου 2018, 19:32
-A +A
Στους 74 ανέρχονται οι νεκροί μετανάστες του ναυαγίου στην Τυνησία

Το Πολεμικό Ναυτικό της Τυνησίας περισυλλέγει συνεχώς πτώματα μεταναστών με αποτέλεσμα ο τραγικός απολογισμός  του πρόσφατου ναυαγίου ενός πλεούμενου στα ανοιχτά της ανατολικής Τυνησίας να φθάνει, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, τα 74 άτομα.

Οι έρευνες συνεχίζονται για την ανέρευση και άλλων σορών, πρόσθεσε το υπουργείο. Η πλειοψηφία των νεκρών ήταν Τυνήσιοι μετανάστες.

Ο απολογισμός των θυμάτων του ναυαγίου παραμένει προσωρινός, καθώς επιζώντες έχουν κάνει λόγο για παρουσία τουλάχιστον 180 ανθρώπων πάνω στο πλεούμενο όταν ναυάγησε τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή στο αρχιπέλαγος Κερκενάχ στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Το σκάφος τους ανετράπη καθώς είχαν ξεκινήσει το ταξίδι για να διασχίσουν την Μεσόγειο με προορισμό την Ευρώπη.

Εξηνταοχτώ άνθρωποι έχουν διασωθεί από το ναυάγιο, ένα από τα πιο πολύνεκρα του είδους τα τελευταία χρόνια, και μη κυβερνητικές οργανώσεις εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών θα ξεπεράσει τους 100.

Τρεις μέρες μετά την τραγωδία, χθες Τετάρτη δέκα αξιωματούχοι υπηρεσιών ασφαλείας στη Σφαξ και την Κερκενάχ αποπέμφθηκαν με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Λότφι Μπραχέμ - πριν απομακρυνθεί και ο ίδιος από τη θέση του αργότερα από τον πρωθυπουργό Γιούσεφ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 24/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα