Στους 728 οι νεκροί στη Νέα Υόρκη - Πιθανή η επιβολή καραντίνας

Στους 728 οι νεκροί στη Νέα Υόρκη - Πιθανή η επιβολή καραντίνας

Στα 728 ανέρχεται ο αριθμός των άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή του από κορονοϊό στη Νέα Υόρκη, ενώ άλλοι 52.318 έχουν βρεθεί θετικοί. Αναβάλλονται για τις 23 Ιουνίου οι προκριματικές εκλογές για το χρίσμα των κομμάτων ενόψει των προεδρικών εκλογών, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να επιβληθεί καραντίνα άμεσα. 

«Είμαστε πίσω από τον ιό από την πρώτη ημέρα. Περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει», είπε ο κυβερνήτης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, προσθέτοντας ότι «δεν κερδίζεις με την άμυνα. Κερδίζεις με την επίθεση. Πρέπει να βγούμε μπροστά».

Σημειώνεται πως οι προκριματικές ήταν αρχικά προγραμματισμένες για τις 28 Απριλίου.

Ο Κουόμο είπε επίσης ότι ζήτησε από τα φαρμακεία να ξεκινήσουν παραδόσεις φαρμάκων κατ’ οίκον, χωρίς επιπρόσθετη χρέωση. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, συνέχισε, ενέκρινε την κατασκευή άλλων τεσσάρων προσωρινών νοσοκομείων στην πόλη της Νέας Υόρκης, ώστε να προστεθούν στο δυναμικό άλλες 4.000 νοσοκομειακές κλίνες.

Νωρίτερα, το ενδεχόμενο να επιβληθεί καραντίνα άμεσα στη Νέα Υόρκη και άλλα μέρη της πολιτείας ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ. «Το εξετάζουμε» είπε, «μάλλον για δύο εβδομάδες στη Νέα Υόρκη, το Νιου Τζέρσεϊ και ίσως το Κονέκτικατ». 

Λίγο αργότερα, ο Τραμπ διαβεβαίωσε ότι το μέτρο αυτό, εφόσον ληφθεί, δεν θα έχει καμία επίπτωση στις εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των τριών Πολιτειών και της υπόλοιπης χώρας. «Θα είναι για σύντομο διάστημα», είπε, διαβεβαιώνοντας ότι είχε ένα πολύ καλό διάλογο με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο.

Ο τελευταίος ωστόσο, όταν ρωτήθηκε λίγα λεπτά αργότερα, έδειξε να αιφνιδιάζεται, λέγοντας ότι το θέμα δεν αναφέρθηκε καθόλου κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τραμπ το πρωί.

AP Photo/David Goldman