Στους 63 οι νεκροί στην Ελλάδα - Τέσσερις θάνατοι μέσα σε λίγες ώρες
Κορονοϊός

Στους 63 οι νεκροί στην Ελλάδα - Τέσσερις θάνατοι μέσα σε λίγες ώρες

Τέσσερις νέοι θάνατοι καταγράφονται στη χώρα μας από τον κορονοϊό μέσα σε λίγες ώρες. Τα θύματα είναι ένας 68χρονος που νοσηλευόταν στο Αττικόν, δύο γυναίκες, ηλικίας 85 και 89 ετών, στην Κοζάνη και την Πτολεμαϊδα, αντίστοιχα και ένας 41χρονος στην Πάτρα. Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων στην Ελλάδα ανέρχεται πλέον στους 63.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα tempo24.gr ο 41χρονος στην Πάτρα κατέληξε το βράδυ της Παρασκευής. Έπασχε από βαρύ υποκείμενο νόσημα και είχε προσβληθεί από κορονοϊό. Ο θανών νοσηλευόταν για τέσσερις ημέρες στο δωμάτιο αρνητικής πίεσης. 

Κατά τη σημερινή ενημέρωση ο Σ. Τσιόδρας είχε επιβεβαιώσει τον θάνατο 6 ατόμων το τελευταίο 24ωρο, με τον θλιβερό απολογισμό να είναι μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής 59 θανόντες. Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας κ. Τσιόδρας, κατά το ίδιο χρονικά διάστημα καταγράφηκαν ακόμα 99 επιβεβαιωμένα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων να ανέρχονται πλέον σε 1.613, στα οποία περιλαμβάνονται και τα 119 που εντοπίστηκαν στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος».

Σε νοσοκομεία της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πατρών νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας 92 ασθενείς. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 66 έτη, ενώ το 70% έχει υποκείμενα νοσήματα. Παράλληλα, 11 ασθενείς έχουν βγει από τις ΜΕΘ.

Όσον αφορά τους 59 θανόντες από τον κορονοϊό, η μέση ηλικία τους είναι τα 71 έτη, ενώ το 95% είχε υποκείμενα νοσήματα.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας μέχρι στιγμής έχουν διενεργηθεί 22.437 τεστ.