Στους 6 εκατ. οι εμβολιασμένοι έως το τέλος Αυγούστου

Στους 6 εκατ. οι εμβολιασμένοι έως το τέλος Αυγούστου

Έως τα τέλη Αυγούστου θα έχουν εμβολιαστεί έστω και με την πρώτη δόση, πάνω από 6 εκατομμύρια πολίτες, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργο Γεωργαντά. 

«Αυτή τη στιγμή είμαστε περίπου στα 5,88 εκατ. δηλαδή ακόμα και να μην αυξηθούν καθόλου τα ραντεβού θα έχουμε ξεπεράσει τα 6 εκατ.» εξήγησε  ο υφυπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΪ προσθέτοντας ωστόσο ότι με βάση τη μεγάλη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα αυτός ο αριθμός δεν είναι ικανοποιητικός.

Ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε επίσης ότι υπάρχει κινητικότητα στα ραντεβού είτε από όσους γυρίζουν από διακοπές είτε ενόψει της επιστροφής στην εργασία. 

Σχετικά με το πρόγραμμα των κατ’ οίκων εμβολιασμών ο υφυπουργός ενημέρωσε ότι «πάει καλά» και έχουν γίνει πάνω από τέσσερις χιλιάδες εμβολιασμοί, ενώ πάνω από 10 χιλιάδες έχουν κάνει τα κινητά συνεργεία. 

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, το καταλυτικό επιχείρημα για να κλείσουν όλοι ραντεβού για τον εμβολιασμό τους είναι το γεγονός ότι στα νοσοκομεία και κυρίως στις ΜΕΘ η συντριπτική πλειοψηφία των νοσηλευόμενων είναι ανεμβολίαστοι. 

Μέχρι πριν από μερικές ημέρες οι εμβολιασμένοι 15 – 17 ετών ήταν περίπου στο 12% του συνόλου ανέφερες ο Γιώργος Γεωργαντάς. Μικρός ο αριθμός, θέλουμε να πιστεύουμε ότι μετά τον Δεκαπενταύγουστο θα αυξηθεί. Οι 75 – 79 έχουν τα πρωτεία, με ποσοστό εμβολιασμών στο 85% πρόσθεσε.