Στους 46 οι νεκροί από κορονοϊό

Στους 46 οι νεκροί από κορονοϊό

Στους 46 ανέρχονται οι νεκροί από κορονοϊό στην Ελλάδα, καθώς το πρωί της Τρίτης άλλοι τρεις άνθρωποι κατέληξαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν άνδρα 78 ετών που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία», μια 82χρονη γυναίκα που έχασε τη μάχη για τη ζωή στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και έναν 79χρονο που κατέληξε στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα η ΕΡΤ, ο 79χρονος είχε καταγωγή από την Εορδαία και είναι το το έκτο θύμα του ιού στην Κοζάνη.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε εχθές ο Σωτήρης Τσιόδρας, τα νέα κρούσματα ανήλθαν στα 56, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα να ανέρχεται στα 1.212. 

Σε νοσοκομεία της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πατρών νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας 72 ασθενείς, 58 άνδρες και 14 γυναίκες, οι περισσότεροι με κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Εκτίμησε για την πανδημία ότι βρισκόμαστε στη φάση του μετριασμού στη χώρα μας, λέγοντας ότι «όπου εφαρμόζονται τα μέτρα αποδίδουν, όπως βλέπουμε στην πατρίδα μας και μας βοηθούν να μείνουμε στο καλό σενάριο».

Ωστόσο τόνισε πως «παραμένουμε σε επαγρύπνηση και επιφυλακή. Κάθε μέρα έχει την καλοσύνη και την κακία της. Θα περιμένουμε με υπομονή, οποιαδήποτε εκτίμηση είναι αβέβαιη», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ σε σχετική ερώτηση για τα μαθηματικά μοντέλα που διερευνούν την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα είπε ότι προς το παρόν μας δείχνουν μια βραδεία εξάπλωση. Στη συνέχεια  πρόσθεσε ότι «πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα που στηρίζονται στη φυσική απόσταση για να είμαστε μπροστά από τις εξελίξεις», είπε.

Διαβάστε ακόμη:

Νέες συστάσεις ΠΟΥ: Εμβολιασμούς σε παιδιά-απομόνωση περιστατικών

Ελληνίδα λοιμωξιολόγος του Cambrige: «Είμαστε κοντά σε θεραπεία για τον κορονοϊό»