Στους 31 οι νεκροί από τον ιό του δυτικού Νείλου

Στους 31 οι νεκροί από τον ιό του δυτικού Νείλου

Τέσσερις ακόμα θάνατοι από τον ιό του Δυτικού Νείλου καταγράφηκαν το τελευταίο επταήμερο στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται πλέον σε 31.

Όπως μετέδωσε το skai.gr, όλα τα θύματα είναι μεγάλης ηλικίας, άνω των 69 ετών, ενώ 22 ασθενείς παραμένουν νοσηλευόμενοι, εκ των οποίων οι 14 βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Παρά την σταδιακή έλευση του φθινοπώρου τις τελευταίες επτά ημέρες διαπιστώθηκαν 37 νέα κρούσματα, με τους παθόντες από την αρχή του καλοκαιριού να φτάνουν τους 271.

Περισσότεροι από 200 από τους ασθενείς παρουσίασαν σοβαρά συμπτώματα, στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Σαράντα-έξι από τους ασθενείς ζουν στην Δυτική Αττική, όπου παρατηρούνται τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Έως τώρα δεν υπάρχουν σαφείς εξηγήσεις για την απότομη αύξηση των νεκρών σε σχέση με πέρυσι, όταν είχαν παρατηρηθεί πέντε θανατηφόρα κρούσματα.

Σε γενικές γραμμές οι μελετητές του ΚΕΕΛΠΝΟ αποδίδουν την απότομη αύξηση των ασθενών και των θανάτων σε πλειάδα παραγόντων, ανάμεσά τους τις καιρικές συνθήκες που επικράτησαν το φετινό καλοκαίρι.