Στους 202.000 οι νεκροί στη Λατ. Αμερική, πάνω από 5 εκατ. τα κρούσματα
Κορονοϊός

Στους 202.000 οι νεκροί στη Λατ. Αμερική, πάνω από 5 εκατ. τα κρούσματα

«Έσπασε» το όριο των 5 εκατομμυρίων κρουσμάτων κορονοϊού σε Λατινική Αμερική και Καραϊβική, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου. Η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 202.000 ανθρώπους στην περιφέρεια αυτή.

Η Βραζιλία, με σχεδόν 95.000 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 2,7 εκατ. ανθρώπους να έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2, παραμένει η χώρα της περιοχής που δέχεται το βαρύτερο χτύπημα, καθώς και η χώρα που υφίσταται το δεύτερο χειρότερο πλήγμα στον κόσμο από την υγειονομική κρίση, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.

Το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 561 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 16.641 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Στην Κολομβία οι νεκροί ξεπέρασαν τους 11.000, ενώ τα κρούσματα ανέρχονται σε περισσότερα από 327.000 συνολικά. Το υπουργείο Υγείας της Κολομβίας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε άλλα 10.199 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό στη χώρα των Άνδεων να φθάνει τους 327.850.

Το ίδιο χρονικό διάστημα άλλοι 367 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας στη χώρα να φθάνει τους 11.017 νεκρούς, ανέφερε το υπουργείο μέσω Twitter.

Τα 111.294 από τα κρούσματα έχουν καταγραφεί στην πρωτεύουσα, την Μπογοτά, μεγάλο μέρος της οποίας παραμένει υπό περιορισμό.

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι το προηγούμενο εικοσιτετράωρο κατέγραψε ακόμη 266 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 4.767 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα έφθασε έτσι τους 48.012 νεκρούς επί συνόλου 443.813 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί. Το Μεξικό κατατάσσεται από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας στην τρίτη θέση του μακάβριου παγκόσμιου καταλόγου των κρατών που θρηνούν τα περισσότερα θύματα εξαιτίας της πανδημίας.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Ενέργειας, Μεταλλείων και Ορυχείων της Βολιβίας, Ροντρίγκο Γκουσμάν, έγινε το δέκατο μέλος της κυβέρνησης της μεταβατικής προέδρου Τζανίνε Άνιες που επιβεβαιώθηκε ότι έχει προσβληθεί από τον SARS-CoV-2, γνωστοποίησε η Λα Πας.

Ο υπουργός προεδρίας Γέρκο Νούνιες ήταν το πρώτο μέλος της βολιβιανής μεταβατικής κυβέρνησης που προσβλήθηκε από τον κορονοϊό, στις αρχές του Ιουλίου. Έκτοτε, η κυβέρνηση της Άνιες μέτρησε άλλα εννέα μέλη που μολύνθηκαν. Ανάμεσά τους ήταν οι υπουργοί Εξωτερικών, Υγείας, Οικονομίας και Υδρογονανθράκων. Ορισμένοι έχουν επιστρέψει στα καθήκοντά τους, άλλοι και άλλες παραμένουν σε απομόνωση.