Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020, 12:08
Τελευταία ενημέρωση: 13:26

-A +A

Σεισμός στην Τουρκία : Στους 35 οι νεκροί - Διάσωση μητέρας και 2χρονου κοριτσιού

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020, 12:08
Τελευταία ενημέρωση: 13:26
Στους 35 οι νεκροί - Διάσωση μητέρας και 2χρονου κοριτσιού
-A +A

Αγωνιώδεις προσπάθειες καταβάλουν τα μέλη των ομάδων διάσωσης στην Τουρκία για να απεγκλωβίσουν τυχόν επιζώντες από τα ερείπια των κτιρίων που κατέρρευσαν μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την Ελαγίζ. Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 35 ενώ ο χρόνος μετρά αντίστροφα καθώς όλη τη νύχτα επικρατούσαν θερμοκρασίες κάτω του μηδενός. 

Η τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών αναφέρει έως τώρα έχουν ανασυρθεί ζωντανοί 45 άνθρωποι ενώ οι διασώστες συνεχίζουν να αναζητούν επιζώντες σε τρία σημεία στην επαρχία Ελαγίζ. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1.600.Σύμφωνα με τηλεοπτικά πλάνα που μεταδόθηκαν, μια 35χρονη γυναίκα και η 2χρονη κόρη της ανασύρθηκαν ζωντανές από τα χαλάσματα στην περιοχή Μουσταφά Πασά της επαρχίας Ελαζίγ. Οι διασώστες, που άκουσαν τις φωνές τους, χρειάστηκαν πολλές ώρες για να τις προσεγγίσουν, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης. Ο σύζυγός της είναι μεταξύ των νεκρών.

Η AFAD καλεί τους κατοίκους να μην επιστρέφουν στα κατεστραμμένα κτίρια καθώς υπάρχει ο κίνδυνος κατάρρευσης. Σύμφωνα με την ίδια υπηρεσία, στις δύο επαρχίες 645 κτίρια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και 76 κατέρρευσαν.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα