Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018, 15:24
Τελευταία ενημέρωση: 18:59

-A +A

Στον ΠτΔ το απόγευμα ο Ιερώνυμος

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018, 15:24
Τελευταία ενημέρωση: 18:59
Στον ΠτΔ το απόγευμα ο Ιερώνυμος
-A +A

Δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, θα γίνει σήμερα το απόγευμα στις 6 στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, μια ημέρα μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. 

Κατά το χθεσινό ραντεβού του με τον Α. Τσίπρα, ο κ. Ιερώνυμος διατύπωσε τις θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφορικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ και δεν παρέλειψε να επισημάνει την εμπιστοσύνη του προς τους, εκ του Συντάγματος, καθ'' ύλην αρμόδιους να χειριστούν τα εθνικά μας ζητήματα με αίσθημα ευθύνης. Υπογράμμισε μάλιστα ότι αυτή την ώρα δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές, αλλά εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Zoran Zaev ανήγγειλε ότι θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα στις 24 Ιανουαρίου στο Νταβός, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Ο Zoran Zaev εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά αισιόδοξος για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας.

«Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι μεταξύ των δύο φιλικών χωρών υπάρχει διάθεση να έρθουν ακόμη πιο κοντά και να βρεθεί μία λύση στο θέμα του ονόματος, λύση αξιοπρεπής και για τις δύο πλευρές, προς όφελος των πολιτών των δύο χωρών», δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ από την πόλη Στρούγκα όπου παρέστησε στην τελετή καθαγιασμού των υδάτων, καθώς σήμερα στη χώρα εορτάζονται τα Θεοφάνεια (με το Ιουλιανό ημερολόγιο).

Ωστόσο, ο Zoran Zaev επανέλαβε ότι η όποια λύση προωθηθεί στο ζήτημα της ονομασίας θα τεθεί σε δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ, προκειμένου οι πολίτες της χώρας να αποφανθούν επί αυτής.

Φωτογραφία Intime News

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα