Στον Κορυδαλλό ο δολοφόνος της Καρολάιν - Τι δηλώνουν οι δικηγόροι των δύο πλευρών
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Στον Κορυδαλλό ο δολοφόνος της Καρολάιν - Τι δηλώνουν οι δικηγόροι των δύο πλευρών

Τον δρόμο για την ειδική πτέρυγα των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού πήρε το βράδυ της Τρίτης μετά την πολύωρη απολογία του ο καθ' ομολογίαν συζυγοκτόνος της Καρολάιν, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Η απολογία του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου, που κρίθηκε προφυλακιστέος, διήρκεσε περισσότερες από τέσσερις ώρες.

Ο 33χρονος πιλότος δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων από τον ανακριτή, καθώς φέρεται να στηρίζει την υπερασπιστική γραμμή ότι «κέρδιζε χρόνο για το παιδί ενώ σκόπευε να ομολογήσει». 

Μετά από την απολογητική διαδικασία, ο 33χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος με ομόφωνη γνώμη του δικαστικού λειτουργού και του Εισαγγελέα.

Πού κρατείται ο 33χρονος δράστης της δολοφονίας της Καρολάιν

Από τις 10:00 το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη και η καθιερωμένη συνέντευξη του 33χρονου από τη διευθύντρια του Κ1 Καταστήματος Κράτησης, Μαίρη Στέφη, που γίνεται σε όλους τους κρατούμενους, μετά τη μεταγωγή τους στη φυλακή, προκειμένου να πει αν χρειάζεται κάτι, να ερευνηθεί το ψυχολογικό προφίλ του και να του εκτεθούν αναλυτικά οι κανόνες της φυλακής, καθώς και τι να προσέχει.

Η κράτηση του καθ' ομολογία συζυγοκτόνου στη συγκριμένη πτέρυγα είχε αποφασιστεί εξ αρχής, μετά τη σύλληψη του, από τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής (ΓΓΑΠ) του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθώς είναι η Πτέρυγα Αυξημένης Προστασίας, (πρώην VIP) και ήδη είχε ετοιμαστεί το κελί του, στο οποίο για λόγους ασφαλείας δεν θα είναι μόνος.

Ο λόγος της επιλογής του χώρου κράτησης, όπως έγινε γνωστό από αρμόδιο στέλεχος της ΓΓΑΠ, είναι το ότι στη ΣΤ' πτέρυγα κρατούνται όσοι θεωρείται ότι χρήζουν προστασίας, είτε από τους άλλους είτε από τον εαυτό τους, ενώ όλοι είναι χαμηλής έντασης αδικημάτων, γι' αυτό βρίσκονται μακριά από τους βαρυποινίτες και τις λεγόμενες «σκληρές πτέρυγες».

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κρατείται στο κελί με άλλα τρία άτομα. Συγκεκριμένα, με έναν πρώην σωφρονιστικό υπάλληλο που είχε συλληφθεί στα Γιάννενα και είναι υπόδικος για εισαγωγή ναρκωτικών, έναν επίσης υπόδικο για λαθρεμπορία και άλλον έναν που είχε συλληφθεί πρόσφατα για ναρκωτικά.

Αυτό το κελί είναι σε μικρή απόσταση από το κελί του Μένιου Φουρθιώτη και του Δημήτρη Κουτσολιούτσου, ενώ στην ίδια πτέρυγα αλλά σε απόσταση είναι και το κελί του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού.

Στοχευμένες ερωτήσεις από ανακριτή και εισαγγελέα

Στοχευμένες, σε κρίσιμα για τις δικαστικές Αρχές, σημεία των ισχυρισμών του, ερωτήσεις για όσα έγιναν στα Γλυκά Νερά τη νύχτα της 11ης Μαΐου, δέχθηκε ο 33χρονος κατηγορούμενος για το έγκλημα, τόσο από τον ανακριτή της υπόθεσης, όσο και από τον αρμόδιο εισαγγελέα. 

Ο προσωρινά κρατούμενος για την δολοφονία της 20χρονης συζύγου του, απολογούμενος χθες για όσα του αποδίδονται, βρέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προ καταιγιστικών ερωτήσεων, που ανάμεσα σε άλλα αφορούσαν την αντίδραση του όταν θεώρησε πως το θύμα ήταν νεκρό από την ασφυκτική αγκαλιά του, όπως ο ίδιος αναφέρει στην ομολογία του.

Το θέμα φαίνεται να αποτέλεσε μία κομβικής σημασίας παράμετρο για τις δικαστικές αρχές, που ερμηνεύουν και αξιολογούν νομικά κάθε σημείο μιας εγκληματικής πράξης και κάθε αντίδραση του πρωταγωνιστή, λεπτό προς λεπτό.

    Τόσο ο 12ος τακτικός ανακριτής και ο εισαγγελέας που εξέτασε τον κατηγορούμενο, πριν γνωμοδοτήσει για την προφυλάκιση του, φέρονται να επέμειναν ιδιαίτερα να τους απαντήσει στον τρόπο που ενήργησε όταν η Καρολάιν σταμάτησε να αντιδρά. Φαίνεται μάλιστα πως και οι δύο λειτουργοί της Δικαιοσύνης «πίεσαν» με αλλεπάλληλες ερωτήσεις τον καθ' ομολογίαν δράστη, να απαντήσει «πώς αντιλήφθηκε ότι η σύζυγος του ήταν νεκρή».

Μάλιστα, στην απάντηση του κατηγορούμενου «το κατάλαβα» χωρίς άλλη εξήγηση, τόσο ο ανακριτής όσο και αργότερα ο εισαγγελέας, φαίνεται να του ζητούσαν να διευκρινίσει αν αναζήτησε σφυγμό από το θύμα, αν προσπάθησε να δει αν ανέπνεε και αν επιχείρησε να αλλάξει την στάση του σώματος της ώστε να εξακριβώσει αν ήταν λιπόθυμη ή νεκρή, ώστε αν είχαν απλώς μειωθεί οι αντιστάσεις της να την βοηθήσει.

Φαίνεται επίσης να ρωτήθηκε αν σκέφτηκε το ενδεχόμενο να καλέσει ιατρική βοήθεια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε όλες αυτές τις ερωτήσεις οι απαντήσεις που έλαβαν φαίνεται να κατέδειξαν πως ο 33χρονος δεν έκανε τίποτε από αυτά.

Πολλές ερωτήσεις, επίσης, φέρεται να διατυπώθηκαν στον κατηγορούμενο για κάθε κρίσιμη κίνηση του πριν το έγκλημα, αλλά και τις αμέσως επόμενες στιγμές, ώστε να τις περιγράψει λεπτό προς λεπτό.

Aλ. Παπαϊωαννίδης, συνήγορος πιλότου: Αξίζει την τιμωρία του και τη θέλει

Αναφερόμενος στην πεντάωρη διαδικασία στον ανακριτή, ο Aλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, συνήγορος υπεράσπισης του 33χρονου δήλωσε ότι «σε καμία περίπτωση ο εντολέας μου δεν έχει σκοπό να αμαυρώσει την τιμή της Καρολάιν. Αξίζει την τιμωρία του. Θέλει την τιμωρία του ως προς αυτό. Παρόλα αυτά λέει τις καταστάσεις όπως έγιναν. Δίνει τη δική του εκδοχή του».

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Παπαϊωαννίδης εξήγησε: «Δόθηκαν όλες οι διευκρινήσεις στην ήδη υπάρχουσα ομολογία του κατηγορουμένου για εκείνη την πράξη. Με πληθώρα ερωτήσεων που έγινε από τον ανακριτή διαφώτισε τι έγινε εκείνη τη μοιραία νύχτα και  μόνο. Μια πράξη που έχει ομολογήσει. Ζητάει την τιμωρία του. Σε καμία περίπτωση δεν είναι άμοιρος των ευθυνών του. Κατέθεσε κάποια γεγονότα και αναλύει αυτή την άδικη πράξη στην οποία προέβη».

Κάνοντας αναφορά στη μικρή Λυδία, ο κ. Παπαϊωαννίδης είπε ότι «οι εντολές που έχω λάβει είναι το καλύτερο για το παιδί. Θέλει την από κοινού επιμέλεια των δύο οικογενειών».

Σχετικά με το έγκλημα στα Γλυκά Νερά ο συνήγορος υπεράσπισης το χαρακτήρισε «οικογενειακή τραγωδία» και τόνισε ότι το αδίκημα είναι πολύ σοβαρό. Όσον αφορά στο αν η υπεράσπιση αμφισβητεί τα στοιχεία του κατηγορητηρίου και ειδικότερα όσα προέκυψαν από την ανάλυση των καμερών, του smart watch της Καρολάιν και του κινητού τηλεφώνου του καθ’ ομολογία δράστη ο κ. Παπαϊωαννίδης τόνισε ότι ο ανακριτής έχει υποβάλει αίτημα να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη στην κάμερα του εσωτερικού σπιτιού.

Μιλώντας για τον πελάτη του και την εικόνα του ψυχρού που του αποδίδεται από μερίδα του κόσμου ο κ. Παπαϊωαννίδης είπε: «Είναι ένας άνθρωπος που συνειδητοποίησε τι έγινε. Κατέστρεψε τη ζωή του. Ως συνήγορος υπεράσπισης δεν μπορώ να μιλήσω για τη φυσιογνωμία του. Πάντως μέσα στην ανάκριση έδειξε ένα άλλο πρόσωπο».

Θ. Χαρμάνης, συνήγορος οικογένειας Καρολάιν: Θα ζητήσουμε εξολοκλήρου την επιμέλεια του παιδιού

Από την πλευρά της οικογένειας της Καρολάιν ο δικηγόρος Θανάσης Χαρμάνης μιλώντας στον ΑΝΤ1 γνωστοποίησε ότι θα διεκδικηθεί η πλήρης επιμέλειας του παιδιού.

Όπως είπε ο κ. Χαρμάνης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, το οικογενειακό περιβάλλον της Καρολάιν είναι απολύτως κατάλληλο τουλάχιστον για τα πρώτα χρόνια της ανατροφής του παιδιού.

Ο δικηγόρος μετέφερε μάλιστα και μια δήλωση της μητέρας της 20χρονης. «Μου πήρε το παιδί μου, εάν χάσω και το εγγόνι μου, θα είναι η χαριστική βολή για μένα» δηλώνει χαρακτηριστικά η μητέρα της Καρολάιν, όπως είπε ο δικηγόρος της.