Στον εισαγγελέα ο 38χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό 11χρονης

Στον εισαγγελέα ο 38χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό 11χρονης

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων προκειμένου να οδηγηθεί ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα βρίσκεται ο 38χρονος πρώην προπονητής ιστιοπλοΐας, ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό 11χρονης αθλήτριας πριν από 10 χρόνια.

Υπενθυμίζεται πως ο 38χρονος άντρας, συνελήφθη το μεσημέρι της Κυριακής στην Σάμο όπου διαμένει, μετά από ένταλμα που εξέδωσε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκο Στεφανάτο από την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου που κατέθεσε, πρώτη μάρτυρας, στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε με αφετηρία όσα η Ολυμπιονίκης υποστήριξε για βιασμό της από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας. Η κ. Μπεκατώρου έδωσε τα στοιχεία της υπόθεσης στον κ. Στεφανάτο, κατόπιν συνεννόησης που είχε με την 20χρονη, σήμερα, αθλήτρια

Σε βάρος του προπονητή ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαρύτατες κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες που αφορούν: βιασμό κατ' εξακολούθηση και αποπλάνηση ανηλίκου κατ' εξακολούθηση και κατάχρηση σε ασέλγεια.

Της έκδοσης του εντάλματος προηγήθηκαν οι καταθέσεις τόσο της 20χρονης αθλήτριας όσο και των γονιών της που ελήφθησαν από τον κ. Στεφανάτο τα τελευταία 24ωρα κάτω από άκρα μυστικότητα για την προστασία του θύματος.

Ο προπονητής σε δημόσιες δηλώσεις του μετά την δημοσιοποίηση της υπόθεσης, ισχυρίστηκε πως δεν τίθεται θέμα βιασμού καθώς «είχε σχέση» με το 11χρονο κορίτσι, το οποίο, όπως είπε, ήθελε να παντρευτεί καθώς δεν «υπήρχε άλλη γυναίκα» για αυτόν.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ κατά την μεταγωγή του, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν επιθυμεί να δηλώσει κάτι, ο 38χρονος απάντησε αναφερόμενος σε πρόσωπο της οικογένειας του θύματος λέγοντας: «να πείτε στον Σπύρο να ψάξει τη μάνα του, τη γυναίκα του και την κόρη του, να ψάξει τι γίνεται σπίτι του».