Στον Άρειο Πάγο φάκελος με στοιχεία και ονόματα για υποθέσεις οργανωμένου εγκλήματος

Στον Άρειο Πάγο φάκελος με στοιχεία και ονόματα για υποθέσεις οργανωμένου εγκλήματος

Συμβόλαια θανάτου, υποθέσεις για δολοφονίες, εκβιασμούς, λαθρεμπόριο, τοκογλυφίες και όλα αυτά όχι με γενικόλογες αναφορές αλλά με στοιχεία, ονόματα και διευθύνσεις περιλαμβάνει ο φάκελος που παρέδωσε σήμερα το πρωί στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο φάκελος περιλαμβάνει στοιχεία για περιπτώσεις ατόμων που έχουν συλληφθεί πολλές φορές από την αστυνομία και έχουν οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη ωστόσο πολλοί εξ αυτών συνεχίζουν τις παράνομες δραστηριότητές τους.

Συνοδεύεται με όλες τις δικογραφίες, πολλές εκ των οποίων συνδέονται μεταξύ τους γι΄ αυτό και αναμένεται να διαταχθεί προκαταρκτική και να οριστεί αρμόδιος εισαγγελέας που θα εποπτεύει τις έρευνες προκειμένου να υπάρξουν άμεσα εξιχνιάσεις, εξαρθρώσεις και συλλήψεις. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκτός από αναλυτικά στοιχεία για το οργανωμένο έγκλημα, ο κ. Χρυσοχοΐδης συζήτησε με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την ανάγκη μίας μεγαλύτερης ευελιξίας και πιο άμεσης συνεργασίας εισαγγελικών και αστυνομικών Αρχών σε ό,τι αφορά τη διαχείριση υποθέσεων οργανωμένου εγκλήματος.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου στο πρακτορείο, λόγω των απανωτών γεγονότων τον τελευταίο καιρό, με εκτελέσεις συμβολαίων θανάτων και επιθέσεις στον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος, ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε, εκτός των άλλων, από τον κ. Πλιώτα την ενίσχυση της συνεργασίας με τις κατά τόπους εισαγγελίες και την αξιολόγηση όλων των υποθέσεων με τρόπο ορθολογικότερο και εξατομικευμένα, ώστε να μπορούν να αντιμετωπιστούν πιο αποτελεσματικά.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, στο θέμα της τρομοκρατίας υπάρχει αρμόδιος εισαγγελέας, ο οποίος ανταποκρίνεται ακαριαία όταν η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία πρέπει να επέμβει άμεσα σε μία υπόθεση.

Αυτό θεωρείται επιτακτικό και για τις υποθέσεις οργανωμένου εγκλήματος, καθώς και για να αξιολογούνται ανάλογα με την περίπτωση οι εμπλεκόμενοι σε σοβαρές υποθέσεις και παράλληλα να εξετάζονται άμεσα όλες οι παράμετροι, ανάλογα με την κάθε περίπτωση ξεχωριστά, όπως αποφυλακίσεις κρατουμένων, που πολύ συχνά αμέσως μετά συλλαμβάνονται πάλι για τα ίδια αδικήματα, σημείωσε.

Η σημερινή επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Χρυσοχοΐδη και εντάσσεται σε μία συντονισμένη προσπάθεια για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, στην οποία περιλαμβάνονται και σχετικές νομοθετικές εξαγγελίες από πλευράς υπουργείου Δικαιοσύνης, (όπως αυστηροποίηση ποινών, κλ.π.).