7ος χρόνος, ημέρα 2060η
Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021

Στον ανακριτή οι κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών σε Αθήνα και Μύκονο

Στον ανακριτή οι κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών σε Αθήνα και Μύκονο
Eurokinissi

Το κατώφλι του ανακριτή περνούν οι τέσσερις κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών, που συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση των διωκτικών Αρχών σε Αθήνα και Μύκονο.

Οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με αδικήματα που ανά περίπτωση αφορούν διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, πλαστογραφία κατ' εξακολούθηση, κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και παράβασης νομοθεσίας περί ρύθμισης θεμάτων που αφορούν όπλα, εκρηκτικές ύλες κ.ά.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, η ομάδα φέρεται σε τουλάχιστον μία περίπτωση να εισήγαγε κοκαΐνη από την Ολλανδία, την οποία νόθευε και διοχέτευε στην αγορά της Αθήνας. Η επιχείρηση Αστυνομίας και Λιμενικού στήθηκε όταν φερόμενο μέλος της ομάδας μετέβη στη Μύκονο, με σκοπό, κατά τις αρχές, να επεκτείνουν τη δράση τους και στο νησί.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης δύο εκ των κατηγορουμένων, Σταύρο Γεωργόπουλο, η υπόθεση έλαβε από τις αρχές μεγαλύτερες διαστάσεις από αυτές που πραγματικά έχει, εμφανιζόμενη ως εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος: «Μετά τη χολιγουντιανών προδιαγραφών σύλληψη και παρουσίαση της υπόθεσης των 50 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης, νομίζω ότι νιώθουμε ασφαλείς σαν πολίτες και κοινωνία ότι δεν θα υπάρχουν ναρκωτικά φέτος στη Μύκονο. Εύχομαι η υπόθεση, η επόμενη που θα απασχολήσει τη δημοσιότητα, να μην είναι μία φούσκα και είναι η σύλληψη των δραστών για την υπόθεση στα Γλυκά Νερά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ