Στον ανακριτή ο Στάθης Παναγιωτόπουλος – Πιθανή η προφυλάκιση

Στον ανακριτή ο Στάθης Παναγιωτόπουλος – Πιθανή η προφυλάκιση

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, οδηγήθηκε το πρωί της Δευτέρας ο τηλεπαρουσιαστής Στάθης Παναγιωτόπουλος, μετά από νέα μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του για ανάρτηση στο διαδίκτυο βίντεο με προσωπικά δεδομένα.

Οδηγείται ενώπιον του ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί, μετά τη νέα ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος που άσκησε σε βάρος του ο εισαγγελέας πρωτοδικών. Η ποινική δίωξη αφορά το αδίκημα της ανακοίνωσης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν τη σεξουαλική ζωή φυσικών προσώπων, κατ' εξακολούθηση, με σκοπό βλάβης άλλου, πράξη που είναι σε κακουργηματικό βαθμό.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο παρουσιαστής αναμένεται να επαναλάβει πως διέγραψε πριν από τρία χρόνια το επίμαχο υλικό με προσωπικές στιγμές πρώην συντρόφων του που είχε αναρτήσει στο Διαδίκτυο και ότι δεν γνωρίζει ποιος ανέβασε στο διαδίκτυο τα βίντεο.

Εισαγγελέας και ανακριτής θα αποφανθούν για το ενδεχόμενο προσωρινής του κράτησης βάσει δύο παραγόντων: Εάν κριθεί ότι σε περίπτωση που αφεθεί ελεύθερος είναι ύποπτος να τελέσει παρόμοια αδικήματα και αυτό είναι πιθανό σε άτομα με τέτοια ψυχολογία και το δεύτερο αν κριθεί ύποπτος φυγής.

Όπως αναφέρουν οι δικηγόροι, οι οποίοι έχουν αναλάβει τις υποθέσεις των δύο νεαρών γυναικών, υπάρχουν και νέες καταγγελίες για άλλα βίντεο με πρώην συντρόφους του παρουσιαστή.

Ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι έχει καταγγελίες για άλλα δύο ροζ βίντεο του Στάθη Παναγιωτόπουλου. Όπως είπε έχει έρθει σε επαφή με μια άλλη κοπέλα, η οποία θα πάει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να ελέγξει εάν υπάρχει κάποιο δικό της βίντεο στο συγκεκριμένο site, καθώς δεν γνωρίζει εάν το video έχει δημοσιοποιηθεί.

Παράλληλα ο κ. Λύτρας ανέφερε ότι έχει λάβει mail με δυο ακόμα βίντεο που αφορούν στον Στάθη Παναγιωτόπουλο. Σύμφωνα με τη δίωξη που έχει ασκηθεί, επισήμανε ότι ο Στάθης Παναγιωτόπουλος είναι αντιμέτωπος με 10 χρόνια κάθειρξη. Πρόσθεσε ότι εάν αφεθεί ελεύθερος θα διαγράψει κάποια στοιχεία που είναι σημαντικά για την υπόθεση. 

Σχετικά με τα όσα ισχυρίζεται ο Στάθης Παναγιωτοπουλος ότι έχει «κατεβάσει»  τα video, ο κ. Λύτρας επισήμανε ότι είναι ακόμα στο συγκεκριμένο χώρο του διαδικτύου με τον κωδικό που χρησιμοποιούσε με το προφίλ του.