Στον αέρα η προκήρυξη του διαγωνισμού του εμποροναυτιλιακού κέντρου Πειραιά

Στον αέρα η προκήρυξη του διαγωνισμού του εμποροναυτιλιακού κέντρου Πειραιά

Στον «αέρα» βρίσκεται από σήμερα στην Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, η προκήρυξη για τον διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό για την αξιοποίηση του Πύργου Πειραιά, του κτηρίου συμβόλου της πόλης μας, το οποίο κατασκευάστηκε το 1973 και παρέμενε αναξιοποίητο επί 45 χρόνια.

Η αξιοποίηση του Εμποροναυτιλιακού Κέντρου Πειραιά (Πύργος) αφορά στον ανασχεδιασμό, την κατασκευή και την πλήρη αποπεράτωση του κτηρίου και του περιβάλλοντος χώρου.

Επίσης, προβλέπεται η χρηματοδότηση, η διαχείριση και η εκμετάλλευση της λειτουργίας του εν λόγω ακινήτου, έναντι οικονομικού ανταλλάγματος τουλάχιστον 900 χιλιάδων ευρώ ετησίως για 99 έτη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του τόνισε πως σήμερα είναι μια εξαιρετικά σημαντική ημέρα για την πόλη, καθώς ο Πύργος του Πειραιά, το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο του Δήμου βρίσκεται πλέον σε διαδικασία αξιοποίησης με τον διεθνή διαγωνισμό που από σήμερα είναι στον «αέρα».

«Είμαι υπερήφανος και χαρούμενος που οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για την αξιοποίηση του Πύργου, ενός κτηρίου που παρέμενε 45 χρόνια αναξιοποίητο, απέδωσαν καρπούς. Δεσμευθήκαμε ότι εφόσον το κτήριο είναι επαρκές θα αξιοποιήσουμε τον Πύργο κι αυτό γίνεται πράξη», σημείωσε ο κ. Μώραλης επισημαίνοντας πως είναι αισιόδοξος ότι ο διαγωνισμός δεν θα κηρυχθεί άγονος.

Επιπλέον ο κ. Δήμαρχος σημείωσε: «Με την αξιοποίηση του Πύργου, θα αυξηθούν τα έσοδα του Δήμου, θα αποκτήσει ζωή το κτήριο και θα αναβαθμιστεί η γύρω περιοχή, καθώς θα δημιουργηθεί μια μικροοικονομία, με νέες θέσεις εργασίας. Ο Πειραιάς είναι πλέον επίκεντρο επενδυτικού ενδιαφέροντος. Ο Πειραιάς αλλάζει προς το καλύτερο, όπως υποσχεθήκαμε».