Στόχος Ρώσων χακερ συμβουλευτική εταιρεία της καμπάνιας Μπάιντεν

Στόχος Ρώσων χακερ συμβουλευτική εταιρεία της καμπάνιας Μπάιντεν

Στο στόχαστρο Ρώσων χακερ φέρεται να είναι μια από τις συμβουλευτικές εταιρείες προεκλογικής εκστρατείας του υποψήφιου Joe Biden, σύμφωνα με την Microsoft.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters το οποίο επικαλείται τον κολοσσό του software οι προσπάθειες είχαν στόχο την 
SKDKnickerbocker που εδρεύει στην Ουάσιγκτον, μια εταιρεία στρατηγικής εκστρατείας και επικοινωνιών που συνεργάζεται με τον πρώην αντιπρόεδρο και άλλους εξέχοντες Δημοκρατικούς, τους τελευταίους δύο μήνες. 

Σύμφωνα με την Microsoft, οι χάκερ απέτυχαν να αποκτήσουν πρόσβαση στα δίκτυα της εταιρείας «Ειμαστε καλά προστατευμένοι, οπότε δεν υπήρξε παραβίαση» ανάφερε η διευθύνουσα σύμβουλος της SKDK, Ανίτα Νταν ήταν διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα και υπηρετεί την εκστρατεία του Μπάιντεν ως ανώτερη σύμβουλος.

Οι απόπειρες κυβερνοεπίθεσης στην εν λόγω εταιρεία έρχονται καθώς οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ έχουν εγείρει ανησυχίες για πιθανές προσπάθειες ξένων κυβερνήσεων να παρέμβουν στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η ρωσική παρέμβαση στις εκλογές του 2016 αποτέλεσε κεντρικό ζήτημα της έρευνας του πρώην ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ και της επιτροπής πληροφοριών της Γερουσίας οι οποίοι κατέληξαν στο συμπέρασμα η Ρωσία προσπάθησε να επηρεάσει την τελική έκβαση της διαδικασίας.