7ος χρόνος, ημέρα 2181η
Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021

Ν. Κεραμέως για δημοτικά και γυμνάσια: Στόχος να ανοίξουν στις 10 Μαΐου

Στόχος να ανοίξουν στις 10 Μαΐου
Eurokinissi

Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να επαναλειτουργήσουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης μετά τις διακοπές του Πάσχα, δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ενώ η πιθανότερη ημερομηνία για να ανοίξουν τα σχολεία είναι η Δευτέρα 10 Μαΐου.

Σε κάθε περίπτωση το θέμα του ανοίγματος των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων θα συζητηθεί μετά το Πάσχα, τόνισε η υπουργός. «Ξεκίνησε το άνοιγμα των λυκείων, πηγαίνουμε βήμα- βήμα. Συνεχίζεται κανονικά η τηλεκπαίδευση για τις άλλες ηλικίες», ανέφερε και υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν μετά το Πάσχα τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια

Μιλώντας στον OPEN, η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε επίσης στα self test τα οποία χαρακτήρισε σημαντικό εργαλείο, καθώς σχεδόν 600 μαθητές και εκπαιδευτικοί βρέθηκαν θετικοί στον ιό, καθώς και στο πρόγραμμα Voucher, λέγοντας ότι 335.000 αιτήσεις εγκρίθηκαν. Επίσης, υπογράμμισε ότι τα παιδιά έχουν επιστρέψει στο σχολείο με ασφάλεια. Ακόμη, ανέφερε ότι έρχονται πολλές αλλαγές στη νέα σχολική χρονιά με νέες θεματικές δραστηριότητες.

Τι θα γίνει με την παράταση του σχολικού έτους, τις προαγωγικές και τις Πανελλαδικές

Η υπουργός τόνισε ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενονα παραταθεί το διδακτικό έτος, εντός του Ιουνίου, αλλά αυτό θα αποφασιστεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Όσον αφορά στις προαγωγικές και το αν αυτές θα ακυρωθούν, ανέφερε ότι θα ληφθούν αποφάσεις επόμενο διάστημα. «Το εξετάζουμε», είπε, ενώ είχε αναφέρει για το ίδιο θέμα στον ΣΚΑΪ ότι είναι υπό συζήτηση. «Οι σχετικές αποφάσεις πέρυσι ανακοινώθηκαν αργότερα» τόνισε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το θέμα πιθανώς θα κλείσει σε δυο εβδομάδες από σήμερα, ίσως αμέσως μετά την Κυριακή του Πάσχα.

«Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τα Γυμνάσια, πότε θα ανοίξουν, θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις εν ευθέτω χρόνω», σημείωσε.

Η έναρξη των Πανελλαδικών θα είναι εντός Ιουνίου, ανέφερε επίσης η υπουργός, κάτι το οποίο θα αποφασιστεί το προσεχές διάστημα, ενώ οι ξενόγλωσσες εξετάσεις θα γίνονται με όρους και self test.

Για τις εκκλησίες είπε ότι αναμένεται η απόφαση των ειδικών. «Ίσως έχουμε αλλαγές για το Πάσχα. Ίσως αξιοποιηθούν και εξωτερικοί χώροι», τόνισε.

Διαβάστε ακόμα:

Ζέττα Μακρή: Το σχέδιο για την παράταση της σχολικής χρονιάς

Υπ. Παιδείας: «Πράσινο φως» για τη διεξαγωγή εξετάσεων – Τι προβλέπει η νέα ΚΥΑ