Ν. Κεραμέως για νομοσχέδιο: Στόχος μας είναι να αναβαθμιστεί το σχολείο

Στόχος μας είναι να αναβαθμιστεί το σχολείο

Στόχος μας είναι να αναβαθμιστεί το σχολείο, τα πρώτα χρόνια είναι εξαιρετικά κρίσιμα στην εξέλιξη του μαθητή, δήλωσε για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων η υπουργός, Νίκη Κεραμέως, σημειώνοντας ότι το νομοσχέδιο είναι σε δημόσια διαβούλευση.

«Έχουμε μεγάλο αριθμό σχολίων θα δώσουμε στη δημοσιότητα ένα ευρύτερο πλέγμα ρυθμίσεων για να δώσουμε το στίγμα της συνολικής μας προσπάθειας», είπε η κα Κεραμέως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

«Το διετές νηπιαγωγείο είναι πρώτη προτεραιότητα, καταβάλουμε προσπάθεια να εφαρμοστεί σε όλες τις περιοχές της χώρας. Θα έχουμε νέες θεματικές ενότητες σε δημοτικό, νηπιαγωγείο, γυμνάσιο όπως εθελοντισμός, επιχειρηματικότητα, ρομποτική, οικολογική συνείδηση, σεβασμός στη διαφορετικότητα, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, πρόληψη από φυσικές καταστροφές ανάλογα με την ηλικία με στόχο την ενίσχυση των παιδιών με δεξιότητες», εξήγησε η υπουργός. 

Το υπουργείο Παιδείας επαναφέρει επίσης τη διπλή πριμοδότηση στις δυσπρόσιτες περιοχές, ενώ από του χρόνου για το απολυτήριο ο μαθητής Γ' Λυκείου θεωρητικής κατεύθυνσης θα πρέπει να κάνει και ένα μάθημα μαθηματικών στο οποίο θα εξετάζεται, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον μαθητή πρακτικής κατεύθυνσης.

«Προτεραιότητα μας είναι οι πανελλαδικές εξετάσεις και οι μαθητές της τρίτης λυκείου», επανέλαβε η υπουργός Παιδείας και σημείωσε ότι ούτως ή άλλως υπάρχει πρόβλεψη πως αν νοσήσει κάποιος υποψήφιος να εξεταστεί το Σεπτέμβριο.