Στο "τιμόνι" του ΤΕΕ Κ. Μακεδονίας για δεύτερη θητεία ο πολιτικός μηχανικός Πάρις Μπίλλιας

Στο "τιμόνι" του ΤΕΕ Κ. Μακεδονίας για δεύτερη θητεία ο πολιτικός μηχανικός Πάρις Μπίλλιας

Πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας/Τμήματος Κ. Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ) αναδείχτηκε για δεύτερη συνεχή θητεία ο πολιτικός μηχανικός Πάρις Μπίλλιας, ο οποίος στις πανελλαδικές εκλογές της 20ής Νοεμβρίου του ΤΕΕ είχε λάβει το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων της τελευταίας 20ετίας, μεταξύ των υποψηφίων στην Κεντρική Μακεδονία. Ο κ. Μπίλλιας προέρχεται από την προσκείμενη στο κόμμα της ΝΔ παράταξη, τη Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ), ενώ θα κρατήσει το τιμόνι του ΤΕΕ/ΤΚΜ έως το 2019.

Πρόεδρος της 60μελούς Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΚΜ εξελέγη ο Γιάννης Τσιωνάς, ο οποίος κατέβηκε στις εκλογές με τη Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών, που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ. Η εκλογή των προέδρων των δύο οργάνων διοίκησης του ΤΕΕ/ΤΚΜ έγινε στη διάρκεια χτεσινής συνεδρίασης, στην οποία η Αντιπροσωπεία συγκροτήθηκε σε σώμα. Η 11μελής διοικούσα επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΚΜ θα συγκροτηθεί σε σώμα σε επόμενη συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας, η οποία θα πραγματοποιηθεί άμεσα και στην οποία αναμένεται να εκλεγούν ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας του οργάνου.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει των προβλεπόμενων διαδικασιών, τα 60 μέλη της περιφερειακής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΚΜ, που εξελέγησαν στις 20 Νοεμβρίου, προχώρησαν στην εκλογή του προεδρείου της Αντιπροσωπείας, των μελών της Διοικούσας Επιτροπής και του προεδρείου του ΤΕΕ/ΤΚΜ, με μυστικές ψηφοφορίες.

Ο νέος πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΚΜ επανέλαβε τη δέσμευσή του για σταθερό προσανατολισμό της νέας διοίκησης στην αναβάθμιση του επαγγέλματος του μηχανικού, την αντιμετώπιση της ανεργίας, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και τον εκσυγχρονισμό του χωροταξικού πλαισίου, που αποτελεί κλειδί για να υπάρξει ανάπτυξη στην Ελλάδα. Πρόσθεσε ότι τα φλέγοντα θέματα της Κεντρικής Μακεδονίας θα παραμείνουν και στη νέα θητεία στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων του Τμήματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ