Στο Σύνταγμα η πορεία των απεργών

Στο Σύνταγμα η πορεία των απεργών

Σε εξέλιξη είναι το συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας που πραγματοποιούν εργαζόμενοι στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Η πορεία των εργαζομένων, οι οποίοι διαμαρτύρονται ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που συζητείται σήμερα στη Βουλή και θα τεθεί αύριο σε ψηφοφορία, φτάνει αυτή την ώρα στο Σύνταγμα. Συμμετέχουν εργατικά σωματεία, οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Με σύνθημα «την ενότητα και τον ξεσηκωμό ενάντια στο τέταρτο μνημόνιο» η Λαϊκή Ενότητα καλεί τους εργαζόμενους και συνολικά τον ελληνικό λαό να συμμετάσχει στη σημερινή απεργία.

Σε εξέλιξη οι πορείες διαμαρτυρίας των συνδικάτων στη Θεσσαλονίκη

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα οι πορείες διαμαρτυρίας εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, ενόψει της αυριανής ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Η συγκέντρωση του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ πραγματοποιήθηκε μπροστά στο Κέντρο, απ'' όπου ξεκίνησε πορεία με κατάληξη το ΥΜΑΘ.

«Θα είμαστε στις επάλξεις και θα συνεχίσουμε να πολεμάμε τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές από όποιες κυβερνήσεις και εάν προέρχονται» τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης. «Τα εργασιακά, που τα είχαμε βγάλει εμείς από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη βοήθεια του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας επανέρχονται» συνέχισε, καλώντας την κυβέρνηση «να σταματήσει τις υποκρισίες και να συνομιλήσει με τα συνδικάτα». Πρόσθεσε: «Να δούμε τι μπορούμε να περισώσουμε, γιατί αυτά που έρχονται και θα εξειδικευτούν με τα νομοσχέδια είναι ακόμη χειρότερα».

«Η κατάσταση δε μπορεί να συνεχιστεί, πρέπει να αλλάξουν οι πολιτικές λιτότητας» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΔΟΘ, Πέτρος Κετικίδης, σημειώνοντας ότι ήδη υπάρχει «συρρίκνωση» του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα και επίκειται και μεγαλύτερη, με τα νέα οργανογράμματα, συγχωνεύσεις και ενοποιήσεις οργανισμών, κινητικότητα, κ.α.

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε στο άγαλμα του Βενιζέλου και κατευθύνθηκε προς στο ΥΜΑΘ. Στη συγκέντρωση, στα προβλήματα από διάφορους χώρους αναφέρθηκαν το μέλος της γραμματείας του ΜΑΣ, Αλέξης Παπαδόπουλος, η πρόεδρος του συλλόγου μικρών και αυτοαπασχολούμενων εμπόρων Θεσσαλονίκης, Ράνια Καπετανγιώργη, η πρόεδρος της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης, Γαρυφαλλιά Καλαμαρά, η συμβασιούχος του δήμου Θεσσαλονίκης και αντιπρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ και δημοτικών επιχειρήσεων ν. Θεσσαλονίκης Σοφία Εξαδακτύλου, ο εργαζόμενος ΕΛΒΟ και μέλος της επιτροπής αγώνα μετάλλου, Κώστας Ηλιού κ.α.

Στην Καμάρα συγκεντρώθηκαν τα πρωτοβάθμια σωματεία Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα κόμματα και πολιτικές κινήσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΙΑ, κ.α.), συλλογικότητες, αντιξουσιαστές, κ.α., απ'' όπου ξεκίνησαν την πορεία τους, με κατεύθυνση το ΥΜΑΘ. Προσυγκέντρωση πραγματοποίησαν στην συμβολή των οδών Φιλίππου με Αγνώστου Στρατιώτου μέλη της ΛΑΕ, της ΟΚΔΕ, κ.α.

Νωρίτερα το πρωί, αστυνομικοί, μέλη της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρήθηκαν για περίπου μια ώρα, κρατώντας με πανό, μπροστά στην πύλη του ΥΜΑΘ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία αρχείου: SOOC