Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ και πάλι ο Τσιόδρας – Επίθεση από Παππά και Γιαννούλη

Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ και πάλι ο Τσιόδρας – Επίθεση από Παππά και Γιαννούλη

Η επανεμφάνιση του Σωτήρη Τσιόδρα προκάλεσε ένα είδος ανησυχία στον ΣΥΡΙΖΑ με τους Νίκο Παππά να του επιτίθενται καταγγέλλοντας τον ότι «καλύπτει την αδράνεια της Κυβέρνησης». Αφορμή τα ΜΜΜ και ο συνωστισμός που παρατηρείται σε αυτά και η αναφορά του επικεφαλής επιδημιολόγους της επιτροπής για τον κορονοϊό.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ. Το άρθρο του πρώην διευθυντή του γραφείου Τύπου του Αλέξη Τσίπρα (ως πρωθυπουργού) ήταν μια από τις επιθέσεις που δέχθηκε σε προσωπικό επίπεδο, στην προσπάθεια να αποδομηθεί το πρόσωπο που συνέβαλε κατά γενική ομολογία στον περιορισμό της διασποράς κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Στην πορεία τα σενάρια που άρχισαν να διακινούνται, εξ αιτίας της μη εμφανίσεώς του στις ενημερώσεις, από την Κουμουνδούρου ήταν πολλά. Και είχαν στο επίκεντρο την κατά την γνώμη των σεναριογράφων, δυσφορία του ως προς την τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση. Η επανεμφάνισή του και η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ διά των κ.κ. Ν. Παππά και Χρ. Γιαννούλη δείχνει τουλάχιστον «ανησυχία» ως προς τη συντήρηση των σεναρίων

Το γεγονός δε ότι αφορμή στάθηκε η αναφορά στα ΜΜΕ και τον συνωστισμό που παρατηρείται σε αυτά προκαλεί ερωτήματα. Πολύ δε περισσότερο τη στιγμή κατά την οποία ο Σωτήρης Τσιόδρας δήλωσε απλά τα εξής:

«Είναι ασφυκτικές οι συνθήκες, το κατανοώ. Είναι αδύνατο να επενδύσουμε αυτή τη στιγμή σε περισσότερη και μεγαλύτερη άνεση στα Μέσα Μεταφοράς. Γνωρίζω ότι προσπαθούν, εμείς σαν επιστήμονες το λέμε συνέχεια. Προσπαθήστε όσο μπορείτε να αποφύγετε το συνωστισμό στα ΜΜΜ, όσο αυτό είναι εφικτό. Φορέστε τη μάσκα και όχι με λάθος τρόπο»

Η δήλωση αυτή ήταν η αφορμή για την προσωπική επίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ να την χαρακτηρίζει απολύτως ανακριβή και τον Νίκο Παππά μαζί με τον Χρήστο Γιαννούλη να υποστηρίζουν πως «Η κυβέρνηση έχει αδρανήσει προκλητικά και ο κ. Τσιόδρας επιλέγει να καλύψει αυτή την αδράνεια. Δυστυχώς»

Η ανακοίνωση του ΥΡΙΖΑ καταλήγει ότι «170 λεωφορεία και 100 τρόλεϊ μπορούν να βγουν άμεσα στον δρόμο με μικρές μόνο επιδιορθώσεις και ανταλλακτικά και την τοποθέτηση οδηγών από το νυν προσωπικό». Υπενθυμίζεται πάντως ότι προσφατα ο Νίκος Παππάς κατηγόρησε την Κυβέρνηση και τον υπουργό Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή για την ακύρωση διαγωνισμού προμήθιεας 750 λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Μια καταγγελία που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικό διότι ο διαγωνισμός ακυρώθηκε απο΄την αρμόδια ανεξάρτητη αρχή. Και μάλιστα με αιχμές και αναφορές στο περιεχόμενο των διατάξεών που περιελάμβανε.