Στο στόχαστρο του Λευκού Οίκου η κινεζική βιομηχανία τσιπ

Στο στόχαστρο του Λευκού Οίκου η κινεζική βιομηχανία τσιπ

Η κυβέρνηση Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει περιορισμούς στις εξαγωγές τσιπ στη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ημιαγωγών της Κίνας, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Υπουργείου Άμυνας.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, το Υπουργείο Άμυνας βρίσκεται σε συζητήσεις σχετικά με το κατά πόσον η Semiconductor Manufacturing International Corporation πρέπει να προστεθεί στη λίστα του Υπουργείου Εμπορίου, η οποία ουσιαστικά περιορίζει αυτές τις εταιρείες από τη εισαγωγή συγκεκριμένων προϊόντων που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ.

Στόχος της αμερικανικής κυβέρνησης είναι να εμποδίσουν την Huawei να προμηθεύεται ημιαγωγούς χωρίς ειδική άδεια, συμπεριλαμβανομένων και των τσιπ που κατασκευάζονται από ξένες εταιρείες αλλά έχουν αναπτυχθεί ή παραχθεί με την βοήθεια αμερικανικού λογισμικού ή τεχνολογίας.

Σημειώνεται ότι πριν λίγο καιρό, η Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής ημιαγωγών στον πλανήτη ανακοίνωσε ότι ήρθε σε συμφωνία με τον Λευκό Οίκο για την κατασκευή εργοστασίου τσιπ στην Αριζόνα. 

H εταιρεία ανακοίνωσε ότι το εργοστάσιο στην Αριζόνα θα κοστίσει 12 δις δολάρια, θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο στο είδος του και αναμένεται να είναι έτοιμο το 2024.