Στο στόχαστρο και η κοσμήτορας της ΑΠΘ για την εκκένωση της κατάληψης του Βιολογικού

Στο στόχαστρο και η κοσμήτορας της ΑΠΘ για την εκκένωση της κατάληψης του Βιολογικού

Στο στόχαστρο των γνωστών αγνώστων έχει μπει και η κοσμήτορας του ΑΠΘ επειδή δεν αντέδρασε στην διακοπή της κατάληψης του Βιολογικού, η οποία διαρκούσε 30 και πλέον χρόνια.

Μετά τις απειλές κατά του πρύτανη του ΑΠΘ Νίκου Παπαϊωάννου και η κοσμήτορας Χαρά Χαραλάμπους στοχοποιείται επειδή, όπως την κατηγορούν, δεν έλαβε θέση για την εκκένωση της κατάληψης στο «Στέκι στο Βιολογικό».

«Εξαφανίστηκε επειδή την έψαχναν οι φοιτητικοί σύλλογοι. Συνηθίζει να λέει ψέματα. Είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται με τον επίσης εξαφανισμένο πρύτανη Παπαϊωάννου ή σε μέρη με υψηλή αστυνομική παρουσία», αναφέρεται σε αφίσα που υπογράφει η «Αριστερή Συσπείρωση Πληροφορικής».

Η Επιτροπή Κοσμητόρων του ΑΠΘ είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία «στέκεται αλληλέγγυα στις Πρυτανικές Αρχές και στον ίδιο τον Πρύτανη για την εικονική και λεκτική βία που δέχεται», κάνοντας λόγο για «σκοτεινές, αντικοινωνικές και αντιδημοκρατικές δυνάμεις που υπηρετούν την κατάλυση του πανεπιστημίου».

Υπενθυμίζεται ότι άγνωστοι κόλλησαν κηδειόχαρτα με τη φωτογραφία του Πρύτανη στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την εκκένωση χώρου που τελούσε υπό κατάληψη για 34 χρόνια στο κτίριο του Τμήματος Βιολογίας.

Σημειώνεται ότι στον χώρο της πρώην κατάληψης θα δημιουργηθεί βιβλιοθήκη που θα εξυπηρετεί φοιτητές, καθηγητές και ερευνητές.