Στο σπίτι του Αμερικανού Πρέσβη ο Ρουβίκωνας - Πέταξαν τρικάκια

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018, 17:30
-A +A
Στο σπίτι του Αμερικανού Πρέσβη ο Ρουβίκωνας - Πέταξαν τρικάκια

Στο σπίτι του Αμερικανού Πρέσβη Τζέφρι Πάιατ που βρίσκεται κοντά στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη... έφοδο μέλη της οργάνωσης Ρουβίκωνα που συνεχίζουν ανεξέλεγκτα τη δράση τους. Με μακροσκελή ανακοίνωση σε ιστοσελίδα του αναρχικού χώρου αναλαμβάνουν την ευθύνη για την νέα όπως την αποκαλούν ...παρέμβαση.

Οι δράστες επέβαιναν σε δίκυκλα και έφτασαν στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη όπου πέταξαν τρικάκια. Δεν υπάρχουν συλλήψεις η προσαγωγές ενώ η επίθεση έγινε γνωστή από την ανάρτηση στην οποία καταγγέλλεται ο ρόλος των ΗΠΑ αλλά κυρίως στη στροφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τη στάση της χώρας. 

Σε κείμενο που ανέβασε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, μεταξύ άλλων, κατηγορεί τις ΗΠΑ πως «κανονίζουν τη στρατηγική της Ελλάδας» σε ότι αφορά τις κρίσιμες επιλογές της στα διεθνή. Παράλληλα, αναφέρουν ότι οι Αμερικανοί έχουν τον πρώτο λόγο στην «εκμετάλλευση πόρων και οικονομικής ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή επιρροής του Ελληνικού κράτους».

«Η αντιιμπεριαλιστική μας προσέγγιση δεν μιλά στο όνομα καμιάς «εθνικής ανεξαρτησίας». Η ιδέα ότι είναι εφικτό για ένα κράτος στα Ελληνικά κυβικά και σε αυτό το σημείο του χάρτη να έχει αληθινή αυτονομία είναι μια φενάκη», συνεχίζει ο Ρουβίκωνας.

Στο κείμενό του αναφέρεται και στον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντάς τον ως «εντελώς γελοίο», και συνεχίζει: «Με το πάθος του μεταμεληθέντα «αντιαμερικάνου» έχει αρχίσει να θυμίζει την αισθητική δεξιών μετεμφυλιακών κυβερνήσεων που όμως να μην ξεχνάμε, είχαν και προσωπικούς λόγους να λατρεύουν τον Θείο «Σαμ». Για τον Σύριζα δεν είναι άλλο από τον αδέξιο καλπασμό του προς την καθεστωτική του νομιμοποίηση στον διεθνή παράγοντα, όσο και προϊόν της απελπισίας του να βρει κάπου να πιαστεί από την στιγμή που έπαψε να μπορεί να πιαστεί από ριζοσπαστικές πομφόλυγες».

Ο Ρουβίκωνας, κατηγορεί την κυβέρνηση πως ακολουθεί τυφλά«το ελληνικό κράτος έχει προσδεθεί, και μαζί του μας σέρνει όλους και όλες, σε έναν νέο πολεμικό άξονα.  την αμερικάνικη γραμμή ως προς το ζήτημα των Σκοπίων». 

Υπενθυμίζεται ότι η δράση των μελών του Ρουβίκωνα έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα βάζοντας στο στόχαστρο υπουργεία, Οργανισμούς και πρεσβείες ξένων χωρών. Μάλιστα μέσω facebook και ιστοσελίδων έχουν προαναγγείλει αυτές τις επιθέσεις. 

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 10/07/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα