Στο σκοτάδι παραμένει η Ύδρα - Μήνυση καταθέτει ο Δήμος

Στο σκοτάδι παραμένει η Ύδρα - Μήνυση καταθέτει ο Δήμος

Στο σκοτάδι παραμένει η Ύδρα για ένα ολόκληρο εικοσιτετράωρο, ενώ ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που οδήγησαν στο μπλακ άουτ. Ο δήμαρχος της Ύδρας δήλωσε πως θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου ενώ στο νησί αποστέλλονται γεννήτριες, με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ τη Δευτέρα, ο δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης, ανακοίνωσε ότι ο Δήμος θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Τόνισε πως ο ΔΕΔΔΗΕ τον ενημέρωσε ότι δεν είναι γνωστή ακόμη η περιοχή της βλάβης, ούτε από τι προκλήθηκε. Είπε πάντως ότι υπάρχουν υποψίες ότι το πρόβλημα προέκυψε από βλάβη στον υποθαλάσσιο αγωγό και ο δήμος θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του ΔΕΔΔΗΕ την Κυριακή τα δύο υποθαλάσσια καλώδια ηλεκτροδότησης δεν αντιμετώπιζαν βλάβη.

Με νεότερη ανακοίνωσή του ο ΔΕΔΔΗΕ διευκρινίζει ότι έχει προχωρήσει στην αποστολή γεννητριών προκειμένου να επιστρέψει η ηλεκτροδότηση στο νησί. 

Υπενθυμίζεται ότι το νησί ξύπνησε χωρίς ρεύμα και νερό από την Κυριακή τα ξημερώματα, ωστόσο ο ΔΕΔΔΗΕ δεν είναι ακόμη σε θέση να πει με σαφήνεια ποια είναι η αιτία που έχει προκαλέσει το μπλακ- άουτ.