Στο σχέδιο «Ηρακλής» επικεντρώθηκε η συνάντηση Ζαββού - Ρέγκλινγκ

Στο σχέδιο «Ηρακλής» επικεντρώθηκε η συνάντηση Ζαββού - Ρέγκλινγκ

Συνάντηση με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ είχε σήμερα ο Υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα Γιώργος Ζαββός.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα εφαρμογής του σχεδίου «Ηρακλής» και τις σχετικές δράσεις του Υπουργείου για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της δευτερογενούς αγοράς των servicers.

O κ. Ζαββός ενημέρωσε τον κ. Ρέγκλινγκ για τις επικείμενες μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης στην κεφαλαιαγορά και τον τραπεζικό τομέα, ενώ ειδική μνεία έγινε για τις πρωτοβουλίες στην πράσινη χρηματοδότηση και τις χρήσεις του Fintech. Συζητήθηκαν θέματα της επικαιρότητας και ζητήματα της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ένωσης και της Ένωσης Κεφαλαιαγορών.

Ο κ. Ρέγκλινγκ χαιρέτισε τις πρωτοβουλίες της ελληνικής Kυβέρνησης και επιβεβαίωσε την υποστήριξη του ESM στις προσπάθειες της Ελλάδας για τις μεταρρυθμίσεις στο χρηματοπιστωτικό τομέα, δηλώνοντας μακροπρόθεσμος εταίρος. Οι δύο άνδρες τόνισαν την πολύ καλή συνεργασία των δύο πλευρών, ενώ ο κ. Ζαββός επεσήμανε ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει τη συμβολή του ESM στην προστασία της Ευρωζώνης και υποστηρίζει την ενίσχυση του ρόλου του Μηχανισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Tον Εκτελεστικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) συνόδευε ο επικεφαλής της αποστολής του ESM στην Ελλάδα Πάολο Φιορέτι.