Τ. Θεοδωρικάκος για Ήπειρο: Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» εντάσσονται έργα 53 εκατ. ευρώ

Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» εντάσσονται έργα 53 εκατ. ευρώ

Την ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» 32 έργων, προϋπολογισμού περίπου 53 εκατ. ευρώ, στην Ήπειρο, τα οποία στερούνταν επαρκούς χρηματοδότησης από το προηγούμενο πρόγραμμα, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, με αφορμή την παρουσίαση του προγράμματος στους δήμους της εν λόγω περιφέρειας. 

Σύμφωνα με τον υπουργό πρόκειται για έργα κυρίως, ύδρευσης και αγροτικής οδοποιίας, με τα οποία σε μία σειρά πόλεων διασφαλίζεται η ποιότητα του νερού, κι άρα την ασφάλεια και την υγεία όλων των πολιτών και έργα αγροτικής οδοποιίας που συμβάλλουν, επίσης, στην ασφάλεια και στις αναπτυξιακές προοπτικές.

«Στόχος της κυβέρνησης», είπε ο υπουργός Εσωτερικών, «είναι να μη μείνει καμία γωνία ελληνικής γης που να μην ωφεληθεί από την υλοποίηση του προγράμματος "Αντώνης Τρίτσης"» και σημείωσε πως με την κίνησή του να επισκεφθεί νωρίτερα τον δήμαρχο Ζίτσας, Μιχάλη Πλιάκο και συζητήσει μαζί του τα προβλήματα και τις αναπτυξιακές προοπτικές του Δήμου θέλησε να συμβολίσει ότι στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” μας ενδιαφέρει κάθε Δήμος της χώρας, κι όχι μόνο η πρωτεύουσα ούτε μόνο οι πρωτεύουσες των νομών.

«Κάθε γωνιά της ελληνικής γης δικαιούται να προσφέρει ποιότητα ζωής στους πολίτες, αναπτυξιακές προοπτικές και ασφάλεια. Αυτοί είναι οι στόχοι του Προγράμματος και είμαι σίγουρος ότι σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση θα τους υλοποιήσουμε», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στα μέτρα ασφαλείας για την πανδημία, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός και κάλεσε τους εργαζόμενους σε κλειστούς χώρους να φοράνε μάσκες και να τηρούν με ευλαβική συνέπεια και πειθαρχία τα μέτρα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση υπενθύμισε ότι σύντομα θα αλλάξει ο εκλογικός νόμος για την Αυτοδιοίκηση και τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα άφηνε ποτέ τους Δήμους να καταρρεύσουν από την εφαρμογή της απλής αναλογικής, διότι έτσι θα κατέρρεαν οι τοπικές κοινωνίες.