Στο παιχνίδι των υποσχέσεων και ο Φ. Κουβέλης

Στο παιχνίδι των υποσχέσεων και ο Φ. Κουβέλης

Συνεχίζονται προς πάσα κατεύθυνση οι υποσχέσεις για παροχές από στελέχη της κυβέρνησης. Αυτή την φορά σειρά είχε ο Φώτης Κουβέλης ο οποίος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο 700ο Στρατιωτικό Εργοστάσιο (κατασκευάζει είδη ιματισμού και υπόδησης), υποσχέθηκε στο προσωπικό αυξήσεις μισθών και προσλήψεις.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε λόγο για σταδιακή επίλυση των «τεράστιων ελλείψεων στο προσωπικό των πολιτικών υπαλλήλων του εργοστασίου οι οποίες προέκυψαν από τις συνταξιοδοτήσεις και από την αδυναμία προσλήψεων λόγω των μνημονιακών δεσμεύσεων, από το προσεχές κιόλας διάστημα».

«Η χώρα βρίσκεται πλέον και τυπικά εκτός μνημονίων», είπε ο Φ. Κουβέλης στους εργαζόμενους και συνέχισε: «Στο πλαίσιο αυτό να είστε βέβαιοι ότι πρώτη μας προτεραιότητα θα είναι η αποκατάσταση των αδικιών που υπέστησαν οι άνθρωποι της εργασίας. Όλοι εκείνοι που σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος της κρίσης, χωρίς να τους αναλογεί και χωρίς φυσικά χωρίς να έχουν την ευθύνη για τα αίτια της κρίσης και για την ένταξη της χώρας μας στο μνημονιακό καθεστώς».

Ο Φ. Κουβέλης δεσμεύτηκε ότι οι παρεμβάσεις θα αφορούν «τέσσερις βασικούς τομείς: αύξηση του κατώτατου μισθού, επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, σταδιακή αύξηση μισθών και παροχών και η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και των κοινωνικών δομών πρόνοιας».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ