Στο Νοσοκομείο Παίδων ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για την 8χρονη Αλεξία

Στο Νοσοκομείο Παίδων ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για την 8χρονη Αλεξία

Το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» επισκέφθηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη της υγείας της 8χρονης Αλεξίας, που χτυπήθηκε από σφαίρα την Κυριακή του Πάσχα και δίνει τη μάχη για τη ζωή της, αλλά και να συμπαρασταθεί στους γονείς της. 

«Μιλήσαμε με τους γιατρούς και για πρώτη φορά από ό,τι φαίνεται παρουσιάζεται μία χαραμάδα ελπίδας. Νομίζουν ότι αν συνεχίσει αυτή η βελτίωση, θα έχουμε προχωρήσει καλύτερα», δήλωσε ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας και πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι το παιδί θα ξεπεράσει τις δυσκολίες, όμως θέλει έναν αγώνα από το ίδιο το παιδί, δηλ. την αντοχή του, από τους γονείς και το περιβάλλον και κυρίως από το ιατρικό προσωπικό, που ομολογουμένως κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες, συνεχώς και με επιμονή. Να ευχηθούμε ο Θεός, ο Αναστάς Κύριος να του δώσει τη δύναμη να ξεπεράσει αυτή τη δυσκολία. Ας ευχηθούμε όλοι μας μέσα από την καρδιά μας το παιδάκι αυτό να ξαναπαίξει στην αυλή του σπιτιού του». 

Από την πλευρά του, ο διοικητής του νοσοκομείου, Εμμανουήλ Παπασάββας, δήλωσε πως το παιδί «παραμένει στη ΜΕΘ διασωληνωμένο, σε βαθιά καταστολή. Όσο περνάνε οι μέρες, αυτό είναι αισιόδοξο μήνυμα για όλους εμάς, ευελπιστούμε, και με τη βοήθεια του Θεού, να αρχίσει σταδιακά η διαδικασία της αποσωλήνωσης. Αν όλα πάνε καλά, θα χρειαστούμε σίγουρα δύο - τρεις μέρες ακόμη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ