Στο «μικροσκόπιο» του Εισαγγελέα οι αποκαλύψεις Μπεκατώρου

Στο «μικροσκόπιο» του Εισαγγελέα οι αποκαλύψεις Μπεκατώρου

Σε νέες αποκαλύψεις προέβη κατά τη χθεσινή κατάθεσή της στον εισαγγελέα Νίκο Στεφανάτο η Σοφία Μπεκατώρου, κατονομάζοντας και άλλη περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης εις βάρος αθλήτριας από τον χώρο της ιστιοπλοΐας.

Συγκεκριμένα, η Ολυμπιονίκης που κατήγγειλε βιασμό της πριν από 23 χρόνια από παράγοντα της Ιστιοπλοΐας πέραν της δίκης της κακοποίησης φέρεται να αναφέρθηκε και σε ένα ακόμη περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης συναθλήτριας της, το οποίο έλαβε χώρα πριν από περίπου μια δεκαετία και ενδέχεται να μην έχει υποπέσει σε παραγραφή, όπως συνέβη στη δική της περίπτωση.

Λίγες μόνο ώρες μετά την τρίωρη κατάθεση της Σοφίας Μπεκατώρου στον εισαγγελέα, ο Νίκος Κακλαμάνης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega τόνισε πως η περίπτωση στην οποία αναφέρθηκε η Σοφία Μπεκατώρου στον εισαγγελέα αφορά σε ένα 11χρονο κορίτσι.

Η συγκεκριμένη αθλήτρια αναμένεται να κληθεί να καταθέσει ενώπιον του εισαγγελέα χωρίς να αποκλείεται ότι και εκείνη με τη σειρά της, εκτός από τη δίκη της περίπτωση, δε θα αναφερθεί και σε άλλα πρόσωπα.

Την ίδια ώρα, μια άλλη έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και πάλι από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας η οποία έχει στο επίκεντρό της τα τεκταινόμενα στην Ιστιοπλοϊκό Όμιλο. Πρόκειται για την προκαταρκτική εξέταση που διενεργεί ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών Κων. Σιμιτζόγλου και η οποία διενεργείται με αφορμή τις καταγγελίες του κ. Κακλαμανάκη για κακοδιαχείριση και κατάχρηση εξουσίας στον Όμιλο.

Στο πλαίσιο της έρευνας αυτής μάλιστα έχει καταθέσει και η Σοφία Μπεκατώρου. Χθες μάλιστα η Έλλη Ρούσσου που εκπροσωπεί νομικά τόσο τον κ. Κακλαμανάκη όσο και την κυρία Μπεκατώρου κατέθεσε στον κ. Σιμιτζόγλου λίστα με τα ονόματα οκτώ μαρτύρων.

Η δικηγόρος ζήτησε από τον εισαγγελέα τα πρόσωπα αυτά να καταθέσουν ενώπιον του και παράλληλα αναφέρθηκε στην ανάγκη αναζήτησης συγκεκριμένων εγγράφων που μπορεί να ρίξουν φως στην υπόθεση.