Στο Λονδίνο ο Α. Τσίπρας - Συναντήσεις με Τ. Μέι και Τζ. Κόρμπιν

Στο Λονδίνο ο Α. Τσίπρας - Συναντήσεις με Τ. Μέι και Τζ. Κόρμπιν

Στο Λονδίνο βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπου θα παραμείνει έως την Τετάρτη και θα έχει συνάντηση με την πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Τερέζα Μέι, και σειρά επαφών με οικονομικούς παράγοντες από το City του Λονδίνου και νέους Έλληνες επιστήμονες.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η επίσκεψη έχει ιδίως τον χαρακτήρα της ενίσχυσης της εξωστρέφειας και της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, για την οποία έχει υπάρξει αυξημένο ενδιαφέρον και από την επενδυτική/χρηματοπιστωτική κοινότητα του Σίτι. Σε αυτό το πλαίσιο, θα υπάρξουν σχετικές επαφές του Έλληνα πρωθυπουργού με σημαίνοντα στελέχη αυτής της κοινότητας, ώστε να συζητηθούν θέματα ως προς τους τομείς για τους οποίους εκδηλώνεται επενδυτικό ενδιαφέρον.

Το τριήμερο πρόγραμμα του πρωθυπουργού στο Λονδίνο έχει ως εξής:

* Τη Δευτέρα, στις 16:00 (τοπική ώρα) θα έχει συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Θυάτειρων και Μεγάλης Βρετανίας, κ. Γρηγόριο. Στη συνέχεια, στις 18:00, θα συναντήσει νέους εργαζόμενους και επιστήμονες που ζουν και εργάζονται στην Αγγλία. 

* Την Τρίτη το πρωί (στις 09:00 τοπική ώρα) ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με οικονομικούς παράγοντες από το Σίτι του Λονδίνου. Στις 16:00, ο Αλέξης Τσίπρας συναντάται με την πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Τερέζα Μέι. Στη συνέχεια, στις 18:00 θα έχει συνάντηση με τον αρχηγό του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν.

* Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Λονδίνο ολοκληρώνεται την Τετάρτη, με την ομιλία του (στις 14:15 τοπική ώρα) στο London Business School.