ΓΔ: 826,31€ 9,28 (1,14 %)

Τζίρος: 25,21 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1949η
Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 826,31€ 9,28 (1,14 %)

Τζίρος: 25,21 εκατ. €   RT

Στο λιμάνι της Θήρας προσέκρουσε το επιβατικό πλοίο «Πρέβελη»

Στο λιμάνι της Θήρας προσέκρουσε το επιβατικό πλοίο «Πρέβελη»

Στην προβλήτα της Θήρας, κατά τη διάρκεια των χειρισμών πρόσδεσης, προσέκρουσε σήμερα το επιβατικό πλοίο «Πρέβελη» στο οποίο επέβαιναν 47 επιβάτες. Δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το λιμενικό.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής, στο πλοίο επέβαιναν 47 επιβάτες, ενώ μετέφερε 21 φορτηγά, 7 Ι.Χ. και ένα δίκυκλο, εκτελώντας το προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ρόδο για Χάλκη – Διαφάνι – Κάρπαθο – Κάσο – Σητεία – Ανάφη – Θήρα – Μήλο – Πειραιά.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, «άμεσα, επί του πλοίου μετέβη το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, όπου διαπιστώθηκε η αποκόλληση του ελαστικού προφυλακτήρα και τμήματος του μεταλλικού ζωναριού στο πρυμναίο αριστερό μέρος, σε ύψος περίπου 1,5 μ. πάνω από την ίσαλο γραμμή, έκτασης περίπου 2 μ., ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από το Λιμεναρχείο Θήρας, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου, αλλά μετά από προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα το ”ΠΡΕΒΕΛΗΣ” απέπλευσε για Πειραιά με 38 επιβάτες, 21 Φ/Γ , 9 Ι.Χ.Ε. και 1 Δ/Κ».