Χρ. Στυλιανίδης: Εξαιρετικός ο συντονισμός των αρχών, αποφεύχθηκε η απώλεια ανθρώπινης ζωής

Χρ. Στυλιανίδης: Εξαιρετικός ο συντονισμός των αρχών, αποφεύχθηκε η απώλεια ανθρώπινης ζωής

Τα συγχαρητήριά του στον συντονισμό των ελληνικών αρχών στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στην Εύβοια έδωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος βρέθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και είχε συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο κ. Στυλιανίδης ενημερώθηκε για τις προσπάθειες κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς στην Εύβοια, σημειώνοντας ότι ο συντονισμός των αρχών ήταν εξαιρετικός και αποφεύχθηκε η απώλεια ανθρώπινης ζωής. 

«Είδαμε και συνεκτιμήσαμε την κατάσταση, που συνεχίζει να είναι δύσκολη στην Εύβοια», δήλωσε ο Επίτροπος, μετά το τέλος της συνάντησης. «Είμαι περήφανος ως Ευρωπαίος πολίτης για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη», είπε επίσης αναφερόμενος στον μηχανισμό «rescEU», σημειώνοντας ότι έχει ήδη έρθει το πρώτο ιταλικό πυροσβεστικό αεροσκάφος, αναμένεται ακόμα ένα, ενώ ένα ακόμα από την Ισπανία και ένα από την Κροατία.

«Με δεδομένο τις μεγάλες φωτιές στα Κανάρια Νησιά μεγάλος όγκος διοχετεύτηκε εκεί, ωστόσο έχουμε μία παρουσία της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Είμαι σε συνεχή επαφή και με άλλες χώρες εάν χρειαστεί και με τον κ. Χρυσοχοΐδη, αν μπορέσουμε να την επεκτείνουν», είπε ο κ. Στυλιανίδης, επισημαίνοντας ότι πλέον η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι κάτι το χειροπιαστό.

«Χθες καταφέραμε τα βασικά, να προστατέψουμε τις ζωές των ανθρώπων και να σώσουμε τις περιουσίες και ότι δεν απειλήθηκε η πόλη των Ψαχνών. Οι δύσκολες καταστάσεις μας βοηθούν να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι», ανέφερε από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Η αξία της αλληλεγγύης και της συνεργασίας αναδείχθηκε έμπρακτα με την εφαρμογή και υλοποίηση του RescEU, το οποίο υπογράψαμε μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, μόλις πρωτοπήγα στο υπουργείο. Μία προσπάθεια που αφορά όλη την Ευρώπη. Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες παρότι έχουν δικά τους προβλήματα με καύσωνες, ειδικά περιστατικά με μεγάλες πυρκαγιές, έστειλαν βοήθεια και για αυτό τους ευχαριστούμε θερμότατα. Αυτό είναι Ευρώπη. Αυτή είναι η Ευρώπη που θέλουμε», συμπλήρωσε.