Στο Κάιρο ο Κ. Χατζηδάκης - Επαφές στο East Med Gas Forum

Στο Κάιρο ο Κ. Χατζηδάκης - Επαφές στο East Med Gas Forum

Την αναβάθμιση του ενεργειακό ρόλου της Ελλάδας, τις τελευταίες εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο, αλλά και την πορεία υλοποίησης του αγωγού East Med, θα συζητήσει στο Κάιρο ο Κ.Χατζηδάκης με τους ομολόγους του από Αίγυπτο, Ισραήλ, Κύπρο και Ιταλία, στο πλαίσιο της 3ης Υπουργικής Συνόδου του East Med Gas Forum. 

Επαφές που γίνονται στον απόηχο της πρόσφατης υπογραφής της διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου για τον αγωγό East Med, και σε μια συγκυρία όπου εκδηλώνεται και εμπορικό ενδιαφέρον για το project, με χαρακτηριστική περίπτωση όσα μετέφερε χθες στον Πρωθυπουργό ο επικεφαλής της Ιταλικής Snam.

Αύριο ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας θα συμμετέχει στις εργασίες της Συνόδου που θα ολοκληρωθούν με την τελετή μονογραφής του Καταστατικού που αποτελεί το πρώτο βήμα για την αναβάθμιση του East Med Gas Forum σε διακρατικό οργανισμό περιφερειακής εμβέλειας για την Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Στο περιθώριο της Συνόδου ο κ. Χατζηδάκης θα έχει διμερείς συναντήσεις με τον Αιγύπτιο υπουργό Πετρελαίου Tarek el Molla καθώς και τους ομολόγους του από την Κύπρο και το Ισραήλ κ.κ. Γιώργο Λακκοτρύπη και Yuval Steinitz.

Στο East Med Gas Forum συμμετέχουν η Αίγυπτος, η Ελλάδα, η Κύπρος, το Ισραήλ, η Ιταλία, η Ιορδανία και η Παλαιστίνη.

Σήμερα ο κ. Χατζηδάκης θα παρακαθίσει στο δείπνο που θα παραθέσει ο Αιγύπτιος Υπουργός Πετρελαίου και Ορυκτών Πρώτων Υλών, κ. Tarek El Molla, στους ομολόγους του.