Στο Φόρουμ «Φιλία» θα συμμετάσχει και ο Γάλλος ΥΠΕΞ

Στο Φόρουμ «Φιλία» θα συμμετάσχει και ο Γάλλος ΥΠΕΞ

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Ιβ Λε Ντριάν θα συμμετάσχει αύριο, μέσω τηλεδιάσκεψης, στο Φόρουμ «Φιλία», που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, επιβεβαιώνουν διπλωματικές πηγές.

Τη συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών «Philia Forum» διοργανώνει η Ελλάδα, με τη συμμετοχή της Αιγύπτου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Κύπρου, του Μπαχρέιν, και της Σαουδικής Αραβίας.

Έχουν επίσης προσκληθεί να συμμετάσχουν η Ιορδανία και το Ιράκ.

Στη συνάντηση, η οποία διοργανώνεται στο πλαίσιο της προώθησης και εμπέδωσης των πολυμερών δεσμών φιλίας και συνεργασίας μεταξύ χωρών εταίρων στην ευρύτερη περιοχή που εκτείνεται από τη Μεσόγειο έως τον Κόλπο, θα εξετασθούν οι προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19, καθώς και οι κοινές προκλήσεις ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή.

Την έναρξη της συνάντησης θα χαιρετίσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (περί ώρα 11:15 π.μ.), ενώ μετά το πέρας των εργασιών της ολομέλειας της Υπουργικής θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον τύπο (περί ώρα 13:35).