ΓΔ: 906,07 9,06 (1,01 %)

Τζίρος: 91,86 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2018η
Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

ΓΔ: 906,07 9,06 (1,01 %)

Τζίρος: 91,86 εκατ. €   RT

Συνάντηση Σπ. Λιβανού με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο: Στο επίκεντρο η ανάδειξη της ελληνικής διατροφής

Στο επίκεντρο η ανάδειξη της ελληνικής διατροφής

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός συναντήθηκε σήμερα με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που έγινε στην Αρχιεπισκοπή, συζητήθηκε η προσπάθεια ανάδειξης της ελληνικής διατροφής, ως τμήμα της ελληνικής ταυτότητας, στην μοναστηριακή παράδοση, αλλά και στην ορθόδοξη νηστεία.

Μετά τη συνάντηση, ο Σπ. Λιβάνιος, αφού ευχαρίστησε τον αρχιεπίσκοπο για τη συμβολή της Εκκλησίας στην αντιμετώπιση της πανδημίας, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Συζητήσαμε για τη δυνατότητα συνεργασίας ανάμεσα στην Εκκλησία και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στους τομείς ανάπτυξης βιολογικών αγροτικών προϊόντων, την ενίσχυση των νέων και τη συμμετοχή τους στην αγροτική και την κτηνοτροφική παραγωγή. Σκεφτήκαμε τρόπους συνεργασίας πάνω στην πολιτική που ασκούμε στο υπουργείο για την ελληνική διατροφή, που είναι κομμάτι της ελληνικής ταυτότητας και είναι άρρηκτα δεμένη με την ορθόδοξη νηστεία και με τους παραδοσιακούς τρόπους παραγωγής στα μοναστήρια μας. Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για να δούμε, μαζί και με τους συνεργάτες μας, πώς μπορούν αυτές οι ιδέες που ανταλλάξαμε να πάρουν "σάρκα και οστά" και να δουλέψουμε μαζί στον δικό μας χώρο της αγροτικής ανάπτυξης και του πρωτογενούς τομέα».

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, τόνισε ότι βασική πτυχή της συζήτησης ήταν η συνεργασία των μοναστηριών της Εκκλησίας  στην παραγωγή προϊόντων που προέρχονται από τη ελληνική φύση και πρόσθεσε: «Προϊόντων που έχουν αυτό το χρώμα που επιδιώκουμε, προϊόντων διατροφής που επιδιώκει ο κόσμος και τα θέλει σήμερα. Είναι ένα πεδίο καινούργιο, άγνωστο σχεδόν, που θέλει πάρα πολύ εργασία για να προχωρήσει. Σε αυτό το σημείο ανταλλάξαμε απόψεις και είπαμε ότι είμαστε πρόθυμοι και από πλευράς Εκκλησίας, κυρίως από  πλευράς μοναστηριών, αλλά και από πλευράς του υπουργείου, της Πολιτείας να έχουμε μια καλή συνεργασία για μια καλή επιτυχία». Ο αρχιεπίσκοπος, αφού ευχαρίστησε τον υπουργό, δεσμεύτηκε: «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε καλύτερο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ