Στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας τώρα αρχίζει το ξεκαθάρισμα

Στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας τώρα αρχίζει το ξεκαθάρισμα

Ο Σάμπυ Μιωνή δεν προσέθεσε την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής μια ακόμη καταγγελία στο παζλ των μαρτυριών των εισαγγελέων που σκιαγράφησαν τον κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ως τον πυρήνα ενός κυκλώματος που δρούσε στις παρυφές της εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας στα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Έβγαλε την περόνη και πέταξε μια χειροβομβίδα που δύσκολα μπορεί να εξουδετερωθεί, ακόμη κι αν πάνω της πέσουν κάμποσα...κορμιά πλην του ελεγχόμενου πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.

Αν στον ισχυρισμό του, ό,τι το Μάρτιο του 2016 έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του τότε υπουργού Νίκου Παππά, μια πρωτοφανής συνάντηση και συνδιαλαγή για τη «διευθέτηση» δικαστικής υπόθεσης με ιδιωτικά συμφωνητικά και καταβολή χρηματικού ποσού, ο κ. Μιωνή προσθέσει ατράνταχτες αποδείξεις, εκτιμάται ότι το παραδικαστικό θα είναι μια μικρή απόληξη του σκοτεινού βασίλειου της Δανιμαρκίας.

Μέχρι στιγμής η συνάντηση στο Μαξίμου, τα πρόσωπα που μετείχαν ( Παππάς, Παπαγγελόπουλος και Μιωνή ), το αντικείμενο της συζήτησης (καταβολή χιλιάδων ευρώ σε εκδότη ως...αποζημίωση για τα δικαστικά του έξοδα και περίεργη προεξόφληση της αθώωσης του εκδότη!) δεν διαψεύδονται από καμιά πλευρά.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος που κατηγορείται από τον κ. Μιωνή για εκβιασμό τον εγκαλεί "για το ήθος του που δεν δίστασε να μαγνητοφωνήσει παράνομα στο Μέγαρο Μαξίμου συνομιλία του με δύο υπουργούς σε συνάντηση για την οποία ο ίδιος επανειλημμένως είχε παρακαλέσει". Και τα βάζει με τον Σαμαρά!

Ο κ. Παππάς δεν διαψεύδει αλλά απέχει της δημόσιας συζήτησης που προκαλούν οι αποκαλύψεις.

Η κυβέρνηση δια του κ. Πέτσα τον καλεί να εξηγήσει.

'Ολα αυτά οδηγούν στην επόμενη «πίστα» που θα πρέπει μάλλον να διαβεί μόνος του ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Εκτός κι αν αποφασίσει διαφορετικά...

Η εκδοχή Παπαγγελόπουλου για το ποιος ζήτησε τη συνάντηση, ποιος την κανόνισε και τι ζητήθηκε σε αυτή έχει ενδιαφέρον. Κι αυτό γιατί ο κ. Παπαγγελόπουλος αναδεικνύει και βάζει στο επίκεντρο τον κ. Νίκο Παππά. Λέει ότι εκείνος τον παρακάλεσε να συναντηθούν στο γραφείο του στο Μαξίμου με τον κ. Μιωνή!

Ονομαστική αναφορά στον κύριο Νίκο Παππά είχε κάνει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός δικαιοσύνης χωρίς προφανή λόγο, στις αρχές της εβδομάδας και ενώ αναμένονταν η κατάθεση των προστατευόμενων μαρτύρων και του κ. Μιωνή.

Μιλώντας στην ΕΡΤ για το ενδεχόμενο διεύρυνσης του κατηγορητηρίου σε βάρος του επέλεξε να απαντήσει ως εξής: « Σκέφτονται να βάλουν στο κάδρο τον Τσίπρα, και τον Καλογήρου, ενδεχομένως την Δημητρίου, την Παπασπύρου...».Και μετά από μια μικρή παύση «...και τον Παππά αύριο». Ηταν προφανές ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος και γνώριζε και προετοιμαζόταν για όσα θα κατέθετε ο κ. Μιωνή. 'Ετσι αφού ολοκληρώθηκε η κατάθεση Μιωνή και οι σχετικές διαρροές ο κ. Παπαγγελόπουλος σε επίσημη ανακοίνωσή του εξηγεί :« Πριν από 4 χρόνια με παρακάλεσε ο κ. Παππάς να συναντηθούμε στο γραφείο του με τον κ Μιωνή επικαλούμενος πιέσεις από την Ισραηλινή Κυβέρνηση. Ο κ. Μιωνή μας παρακάλεσε να τον βοηθήσουμε στις εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις επειδή θεωρούσε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη ήταν αντισημιτική....Ήταν σε έξαλλη κατάσταση. Προσπαθήσαμε να τον ηρεμήσουμε. Του διευκρινίσαμε ότι στην Ελληνική Δικαιοσύνη δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης».

Με απλά λόγια ο κ. Παπαγγελόπουλος λέει ότι η συνάντηση δεν έγινε με δική του πρωτοβουλία αλλά κατόπιν παράκλησης του κ. Νίκου Παππά.

Ωστόσο η εκτίμηση του κ. Σάμπυ Μιωνή στην Προανακριτική ό,τι «οι κ. Τσίπρας και Παππάς δεν είχαν οποιαδήποτε εμπλοκή στις μεθοδεύσεις του κ. Παπαγγελόπουλου» επέτρεψε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην επιτροπή να διαρρέουν «Τις προηγούμενες ημέρες ζήσαμε μια εικονική πραγματικότητα με “αποκαλύψεις” για μίζες υπουργών, συνωμοσιών στο Μαξίμου και άλλα τέτοια φαιδρά, για να απαντήσει τελικά ο ίδιος ότι "Τσίπρας και Παππάς δεν είχαν καμία ανάμειξη 100%".»

Παρ΄ολα αυτά μια σειρά ερωτήματα π,χ γιατί μια ιδιωτική δικαστική διαφορά και ένας εξωδικαστικός συμβιβασμός (!) έφτασε στον προθάλαμο του πρωθυπουργού, και σε ποιο βαθμό και με ποιό σκοπό δυο υπουργοί, ο ένας μάλιστα αναπληρωτής υπουργός δικαιοσύνης ,ενεπλάκησαν αν ενεπλάκησαν.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος μηνύθηκε χθες Τετάρτη μαζί με μια σειρά άλλων προσώπων από τον επιχειρηματία Σ. Μιωνή για τα εγκλήματα: α) της απόπειρας εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος, β) της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης («συμμορίας») γ) της συνέργειας σε απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος και δ) της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου και σύμφωνα με τον δικηγόρο του μυνητή του « η μήνυση, υποστηρίζεται από πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων».

Ο δε κ. Νίκος Παππάς μια μερα νωρίτερα, σύμφωνα με φιλικά στον ΣΥΡΙΖΑ μέσα παρακάθησε σε γεύμα εργασίας στην πρεσβεία του Ισραήλ υπό την ιδιότητα του τομεάρχη οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ όπου επιβεβαιώθηκαν τα θερμά αισθήματα και προς τον κ. Τσίπρα.

Η καταλυτική επίδραση της κατάθεσης Μιωνή στην προανακριτική θα φανεί τις προσεχείς μέρες.

Ήδη πάντως η προσεκτική και πίσω από τις λέξεις «ανάγνωση» των παρεμβάσεων του κ. Παπαγγελόπουλου στα τηλεοπτικά κανάλια και όχι μόνο επιτρέπει υποθέσεις εργασίας για τη μελλοντική του στάση έναντι προσώπων και καταστάσεων.

Σε δυο τηλεοπτικές συνεντέυξεις του στην εβδομάδα που τρέχει (OPEN και EΡΤ) «έδωσε»: τον Παύλο Πολάκη χαρακτηρίζοντας ως «λάθος και παρανομία που δεν πρέπει να συνεχιστεί» την αποκάλυψη της ταυτότητας των προστατευόμενων μαρτύρων» με την περίφημη δήλωση περί « πρώην στελεχών της Novartis» που κελάηδισαν επειδή τους έπιασαν με τη γίδα στην πλάτη.

Τους δυο υπουργούς Δικαιοσύνης προϊστάμενους του, Κοντονή και Καλογήρου! «Αν υπάρχει κάτι μεμπτόν ως προς τον χειρισμό της Novartis ας αναζητηθεί στον κ. Κοντονή και στον κ. Καλογήρου» ανέφερε επί λέξη στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Και τώρα τον Νίκο Παππά για το ραντεβού με τον κ. Μιωνή στο Μέγαρο Μαξίμου.

Έτοιμος να απαριθμήσει τα...λάθη των άλλων;

Προς το παρόν περιφέρει το παράπονο του: «Το λάθος μου είναι ότι είμαι καλοπροαίρετος και πιστεύω στους ανθρώπους...Θα μείνω ανθρώπινος...και ας με προδίδουν και ας λογοδοτούν στο λαό στη συνέχεια».