Στο αρχείο και αυτή η υπόθεση…

Στο αρχείο και αυτή η υπόθεση…

Η είδηση ότι η υπόθεση της έρευνας των καταγγελιών του πρώην εποπτεύονται της εισαγγελίας διαφθοράς Γιάννη Αγγελή, κατά των εισαγγελέων Τουλουπάκη, Ντζούρα και Μανώλη, μπαίνει στο αρχείο έγινε γνωστή τις απογευματινές ώρες. Είχε προηγηθεί δημοσίευμα στο iapopsi.gr  και μια ανακοίνωση της Ν.Δ …

Συγκεκριμένα, η είδηση ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου οδήγησε την πειθαρχική έρευνα στο αρχείο δεν είχε γίνει γνωστή μέχρι σήμερα το μεσημέρι. Και αυτό παρά το γεγονός πως πρόκειται για μια υπόθεση σημαντική αφού αφορούσε καταγγελία του πρώην εποπτεύοντα της εισαγγελίας ο οποίος μάλιστα παραιτήθηκε και από τη θέση του.

Μάλιστα είχε καταθέσει και πεντασέλιδη αναφορά για όσα είχαν γίνει κατά τη συνάντηση των δικαστικών λειτουργών με Αμερικανούς αξιωματούχους στη Βιέννη και αφορούσαν στην υπόθεση Novartis, ενώ πληροφορίες τον έφεραν να δηλώνει πως δεν προτίθεται να πάει φυλακή αλλά και να επισημαίνει νομικά ζητήματα στην έρευνα.

Η είδηση έγινε γνωστή μετά από δημοσιεύματα που ανέφεραν πως υπάρχει και δεύτερη έρευνα βάσει των καταγγελιών του Γιάννη Αγγελή, κυρίως όμως μετά από τη σκληρή ανακοίνωση της Ν.Δ. στην οποία γινόταν αναφορά σε «σκευωρία» ζητώντας εξηγήσεις και απαντήσεις στο ερώτημα αν έχει διαταχθεί έρευνα κατά της κ. Τουλουπάκη. Μάλιστα υπήρχε και το ερώτημα σχετικά με το πως είναι δυνατόν να παραμένει στη θέση της.

Το ερώτημα που τίθεται είναι πότε η έρευνα μπήκε στο αρχείο. Πριν η μετά τα δημοσιεύματα και την ανακοίνωσή της Ν.Δ.; Και αν δεν υπάρχει σύνδεση για ποιο λόγο δεν είχε ανακοινωθεί η εξέλιξη σε μια υπόθεση που είχε λάβει διαστάσεις μετά τις καταγγελίες του πρώην εποπτεύοντα της εισαγγελίας διαφθοράς.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η πληροφορίες που είδε το φως της δημοσιότητας αναφέρει ότι η κ. Δημητρίου βάζει την υπόθεση στο αρχείο κατόπιν προτάσεως του εισαγγελέως κ. Πεπονή που είχε αναλάβει τη σχετική έρευνα.