Στο ΑΠΘ ηττήθηκαν κυβέρνηση και Κράτος

Στο ΑΠΘ ηττήθηκαν κυβέρνηση και Κράτος

Τα γεγονότα είναι γνωστά. Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, μια ομάδα περίπου 60 κουκουλοφόρων, οπλισμένη με βαριοπούλες, κατέστρεψε ό,τι είχε γίνει μέχρι τότε στο διαβόητο «στέκι του Βιολογικού» του ΑΠΘ. Το ρεπορτάζ υποστηρίζει πως υπήρχε μια ισάριθμη ομάδα που αποτελούσε την περιφρούρηση της επιχείρησης.

Δε χρειάζονται πολλά λόγια πως με αυτήν την καταδρομική επιχείρηση διασύρθηκε πρωτίστως το ελληνικό Κράτος. Επίσης, υπέστη μια πολιτική ήττα η κυβέρνηση, καθώς οι ευθύνες της είναι δεδομένες. Τα παχιά λόγια του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν σώζουν την κατάσταση. Ούτε και οι διώξεις κατ' αγνώστων έχουν πια κάποιο νόημα.

Τα ερωτηματικά για τις ευθύνες της ΕΛΑΣ είναι πολλά.

Είναι δυνατόν να μην αντιλήφθηκε κανείς αυτό που γινόταν στο συγκεκριμένο σημείο του ΑΠΘ, που αποτελούσε επί μέρες πεδίο συγκρούσεων της ΕΛΑΣ με ομάδες φοιτητών; Ουδείς άκουσε το θόρυβο από τις βαριοπούλες που γκρέμιζαν τα τσιμέντα των αιθουσών που ανακατασκευάζονταν; Περιπολικά ή μοτοσυκλετιστές το βράδυ δεν περιπολούν στην περιοχή, στην οποία βρίσκεται και το καλά φυλασσόμενο τουρκικό προξενείο; Γιατί αποσύρθηκε η διμοιρία των ΜΑΤ η οποία φύλασσε τον χώρο; Η ΕΛΑΣ ήταν τόσο ανυποψίαστη και απληροφόρητη ή μήπως το Σαββατοκύριακο υπολειτουργεί; (Το τελευταίο δε θέλω να το πιστεύω).

Τελικά τι γίνεται στα ελληνικά ΑΕΙ; Μόλις προχθές περιπολικό της ΕΛΑΣ δέχθηκε επίθεση με πέτρες και καδρόνια έξω από την ΑΣΟΕΕ. Οι δράστες κατέφυγαν μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο, ο οποίος φαίνεται ότι εξακολουθεί να αποτελεί γιάφκα των αντιεξουσιαστών.

Τα γεγονότα αποδεικνύουν πως το ελληνικό Κράτος αδυνατεί να περιφρουρήσει τους χώρους που έχει προηγουμένως εκκαθαρίσει από φοιτητές και εξωπανεπιστημιακούς οι οποίοι είχαν μετατρέψει αυτούς τους χώρους σε ορμητήρια επιθέσεων κυρίως κατά της ΕΛΑΣ. Μετά από λίγο χρονικό διάστημα όλοι αυτοί οι χώροι ανακαταλήφθηκαν. Γι' αυτό και τίποτα δεν έχει αλλάξει στα ΑΕΙ.

Εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται πως κακώς εκκένωσε η ΕΛΑΣ το «στέκι του Βιολογικού» μετά από κατάληψη 34 ετών. Ας το άφηνε άλλα 34 χρόνια κατειλημμένο. Δε χάθηκε κι ο κόσμος! Θα γλίτωνε τον σημερινό διασυρμό.

Προφανώς, η κυβέρνηση αισθάνεται μια ιδεολογική πίεση από τα αριστερά της. Φοβάται μήπως κατηγορηθεί για αυταρχισμό. Το ερώτημα είναι από ποιους; Από αυτούς που υποθάλπουν λόγω και έργω τους τραμπούκους; Ή μήπως η κυβέρνηση σκέφτεται τι θα πει ο Ανδρουλάκης; Ή ο Θεοχαρόπουλος;

Προφανώς, οι κυβερνώντες λησμόνησαν πως ένα από τα αιτήματα των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας ήταν και παραμένει η τήρηση των νόμων και η δίωξη των παρανόμων. Όταν ο πρωθυπουργός δηλώνει στο σημερινό «ΒΗΜΑ» πως «οι εκλογές κερδίζονται στο Κέντρο», οι μετριοπαθείς πολίτες είναι αυτοί που πρώτοι επιθυμούν να εκκαθαρισθούν τα ΑΕΙ από τις εστίες των τραμπούκων. Κατ' εξοχήν οι μετριοπαθείς πολίτες θέλουν τα ελληνικά πανεπιστήμια να πάψουν να αποτελούν εστίες βρωμιάς, αυθαιρεσιών και άντρα κάθε λογής παρανόμων. Οι μετριοπαθείς πολίτες πρώτοι αυτοί χειροκρότησαν την κατάργηση του «πανεπιστημιακού ασύλου».

Οι υπουργοί της κυβέρνησης ας αποβάλλουν τα ενοχικά τους σύνδρομα απέναντι στην Αριστερά. Αν δεν το έχουν αντιληφθεί ακόμα, βρίσκονται σε μια παράταξη που αντιπαρατίθεται ιδεολογικά και πολιτικά με την Αριστερά, αν δεν κάνω λάθος. (Πολύ φοβούμαι πως κάνω λάθος).

Εν πάση περιπτώσει η καταστροφή τής υπό ανέγερση βιβλιοθήκης στο Βιολογικό ήταν αναμενόμενη από όλους, πλην της ΕΛΑΣ. Τώρα η κυβέρνηση τρέχει και δε φτάνει. Οι δε δράστες πίνουν στην υγειά της!