Στις 16.00 το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα

Στις 16.00 το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα

Την έντονη αντίθεσή τους στην απόφαση της Κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα να υπογράψει αύριο τη συμφωνία με τα Σκόπια για το ονοματολογικό, παρά τις αντιδράσεις του συνόλου, σχεδόν, των κομμάτων της Αντιπολίτευσης και παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτει την απαιτούμενη νομιμοποίηση, αναμένεται να καταθέσουν στο σύνταγμα χιλιάδες πολίτες.

Κάλεσμα για συμμετοχή των πολιτών στο συλλαλητήριο έχει απευθύνει τόσο η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας όσο και η Επιτροπή για την Προάσπιση της Ελληνικής Μειονότητας των Σκοπίων και για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι ελληνική Κυβέρνηση χωρίς να έχει την απαιτούμενη δημοκρατική νομιμοποίηση, αφού οι ΑΝΕΛ διαφοροποιούνται, ξεπουλάει το όνομα της Μακεδονίας ενώ ταυτόχρονα εξαιρεί από τη σύνθετη ονομασία τις πιο σημαντικές χρήσεις που είναι η ταυτότητα και η γλώσσα, παραβιάζοντας κατάφορα την πάγια εθνική θέση.

«Είμαστε εδώ. Είμαστε ενωμένοι. Είμαστε ανένδοτοι. Όλες οι επιτροπές που προασπίζουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας και την ιστορία της Ελλάδας βρίσκονται συντεταγμένες στον κοινό αγώνα. Στηρίζουμε κάθε κινητοποίηση σε αυτή την κατεύθυνση που γίνεται, στο πλαίσιο της δημοκρατικής νομιμότητας. Η ελληνική κυβέρνηση το μόνο που φοβάται είναι τα συλλαλητήρια και την οργή του ελληνικού λαού», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις θέσεις της πλειοψηφίας (όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις) έχει προκαλέσει αγανάκτηση σε πολλούς πολίτες, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που επισημαίνουν πως οι σημερινοί κυβερνώντες είναι οι ίδιοι που κατά διαστήματα επικαλούνται το «Κοινό περί  δικαίου αίσθημα». Επίσης είναι οι ίδιοι που στο παρελθόν έθεταν θέμα δυσαρμονίας της ασκούμενης ή εφαρμοζόμενης κυβερνητικής πολιτικής με τη λαϊκή βούληση

Στο μεταξύ πηγές της ΝΔ ανέφεραν χθες ότι το σημερινό συλλαλητήριο θα αποτελέσει την αφορμή για να υπάρξει μαζική έκφραση της αγωνίας των πολιτών καθώς και ότι θεωρείται βέβαιο πως θα συμμετάσχουν και χιλιάδες μέλη της παράταξης.

Συγκεκριμένα, σημείωναν ότι «Οι πολίτες με το συλλαλητήριο του Σαββάτου στο Σύνταγμα θα εκφράσουν μαζικά την αγωνία τους για ένα ζήτημα μείζονος εθνικού συμφέροντος»,προσθέτοντας ότι «Είναι προφανές ότι χιλιάδες μέλη της παράταξής μας θα είναι εκεί».

Κατέληγαν δε λέγοντας ότι «την ίδια ώρα, η ΝΔ θα δίνει τη μάχη της στη Βουλή, για να φύγει η χειρότερη και πιο επικίνδυνη κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος και για να μην υπογραφεί μια εθνικά επιζήμια συμφωνία».

Φωτογραφία: Intimenews